Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτείται ο Jeff Bezos από CEO της Amazon στο τέλος του 2021

Παραιτείται ο Jeff Bezos από CEO της Amazon στο τέλος του 2021
Χρέη διευθύνοντα συμβούλου θα αναλάβει ο συνεργάτης του Andy Jassy

Σαν βόμβα έσκασε πριν από λίγο η είδηση πως ο Jeff Bezos παραιτείται από Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικού εμπορίου στον κόσμο Amazon.
Δεν φεύγει ωστόσο από την εταιρία, αλλά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα αναλάβει το ρόλο του Εκτελεστικού προέδρου όπως αναφέρει το Bloomberg News.
Νέος CEO από το τρίτο τρίμηνο του 2021 αναλαμβάνει ο Andy Jassy.
«Στον ρόλο του Εκτελεστικού Προέδρου, σκοπεύω να επικεντρώσω τις ενέργειές μου και την προσοχή μου σε νέα προϊόντα και πρωτοβουλίες», δήλωσε ο Bezos σε επιστολή προς τους υπαλλήλους της εταιρίας, μεταξύ των οποίων το Bezos Earth Fund στο οποίο θέλει να αφοσιωθεί, την εταιρεία διαστήματος Blue Origin, την The Washington Post και το Amazon Day 1 Fund.
Στην επιστολή του προς τους εργαζομένους, ο Bezos είπε ότι θα εστιάσει την προσοχή του σε νέα προϊόντα και καινοτόμες πρωτοβουλίες.
«Το ταξίδι ξεκίνησε πριν από περίπου 27 χρόνια.
Η Amazon ήταν μόνο μια ιδέα και δεν είχε όνομα», γράφει και προσθέτει: «Σήμερα, απασχολούμε 1,3 εκατομμύρια ταλαντούχους, αφοσιωμένους ανθρώπους, εξυπηρετούμε εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες και επιχειρήσεις, και θεωρούμαστε ως μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο».
O Jassy έγινε μέλος της Amazon το 1997 και ηγήθηκε της ομάδας cloud των Υπηρεσιών Ιστού της Amazon από την ίδρυσή της.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία ανακοίνωσε το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ κερδών της και καθαρές πωλήσεις τριμήνου που έφτασαν το περασμένο τρίμηνο στο εξωπραγματικό ύψος των 100 δισ. δολαρίων.
Τα καθαρά κέρδη της Amazon διπλασιάστηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2020 φτάνοντας σε 7,2 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης