Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία του Ant Group με τις κινεζικές αρχές για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του

Συμφωνία του Ant Group με τις κινεζικές αρχές για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του

Σύμφωνα με τη συμφωνία, o όμιλος θα μετατραπεί σε εταιρεία χαρτοφυλακίου και θα υπόκειται στις ίδιες κεφαλαιακές απαιτήσεις με τον τραπεζικό τομέα

Σχετικά Άρθρα
Σε συμφωνία με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προχώρησε η Ant Group με αντικείμενο ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του ομίλου σύμφωνα με την οποία ο «γίγαντας» της fintech (σ.σ. παροχή ψηφιακών επενδυτικών υπηρεσιών) θα μετατραπεί σε εταιρεία χαρτοφυλακίου παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με αποκάλυψη του Bloomberg News την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2020.
Όπως σχολιάζεται από το πρακτορείο η εν λόγω συμφωνία θα αποτελέσει πιθανώς ένα σημαντικό βήμα προς την άμβλυση των προβλημάτων του ιδρυτή του ομλίου Jack Ma με τις κανονιστικές αρχές τις Kίνας.

Blockchain

Mε βάση τη συμφωνία, θα απορροφηθούν όλοι οι επιχειρηματικοί βραχίονες του ομίλου Ant σε μια εταιρεία χρηματοοικονομικών συμμετοχών, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών κλάδων της σε τομείς όπως το blockchain (να σημειωθεί ότι μέσω αυτής της τεχνολογίας λαμβάνει χώρα η ανα τον κόσμο διαπραγμετευσης των κρυπτονoμισμάτων) και η παράδοση τροφίμων
Η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του ομίλου Ant εφόσον προσωρήσει, ως αποτέλεσμα η εταιρεία να υπόκειται σε κεφαλαιακές απαιτήσεις παρόμοιες με εκείνες για τις τράπεζες και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη των διακοπών σεληνιακού νέου έτους της Κίνας στις 11 Φεβρουαρίου.

Κανονιστικές αρχές

Τυχόν συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ομίλου Ant, θυγατρικής του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group, θα άμλβυνε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με μια κυβερνητική απόφαση για την κατάτμηση των δραστηριοτήτων της αυτοκρατορίας του Jack Ma.
Kαταλύτης για τις εξελίξεις ήταν μια ομιλία της 24ης Οκτωβρίου του Μa, στην οποία άσκησε κριτική στις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, με αποτέλεσμα την αναστολή της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της Ant ύψους 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων λίγες μέρες πριν από τη διπλή εισαγωγή στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη.

Ανταγωνισμός 

Έκτοτε, οι ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν μια έρευνα στον τομέα της τεχνολογίας όσον αφορά τη δεσπόζουσα θέση, με την Alibaba να πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό ενώ ο όμιλος Ant αναγκάζεται να αναδιαρθρώσει την επιχειρηματική τουδομή για να τεθεί υπό αυστηρότερη κανονιστική εποπτεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης