Τελευταία Νέα
Διεθνή

BioNTech: Κέρδη 600 εκατομμυρίων ευρώ για τους επενδυτές στην εταιρεία βιοτεχνολογίας

BioNTech: Κέρδη 600 εκατομμυρίων ευρώ για τους επενδυτές στην εταιρεία βιοτεχνολογίας

Η εταιρεία venture capital MIG παρείχε επενδυτικά κεφάλαια στη BioNTech μετά την ίδρυση της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας το 2008

Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική εταιρεία venture capital MIG, η οποία ενίσχυσε με επενδυτικά κεφάλια από την αρχή της λειτουργίας της την εταιρεία βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εμβολίων για τον COVID-19 BioNTech, κατέβαλε 600 εκατομμύρια ευρώ (ή 719 εκατομμύρια δολάρια) στους επενδυτές, ρευστοποιώντας μέρος μιας αρχικής επένδυσης ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021.

Τα ποσά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MIG ανακοίνωσε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ότι όσοι επενδυτές συμμετείχαν στις αυξήσεις κεφαλαίου κατά το παρελθόν θα λάβουν τώρα 340 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση ενός μη προκαθορισμένου καθορισμένου μεριδίου στη BioNTech,
Ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσό το 2020 ήταν 260 εκατομμύρια ευρώ.
 Η MIG παρείχε χρηματοδότηση στην BioNTech, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο με την αμαερικανική Pfizer, από την ίδρυση της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας το 2008.

Οκταπλασιασμός

Η BioNTech έχει τώρα χρηματιστηριακή αξία ύψους περίπου 28,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περίπου οκταπλάσια από τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια όταν έκανε το ντεμπούτο της στο Nasdaq τον Οκτώβριο του 2019.
Ο γενικός συνεργάτης της MIG Kristian Schmidt-Garve δήλωσε ότι η επενδυτική εταιρεία ήταν περήφανη για το ρόλο της BioNTech στην καταπολέμηση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.
«Είμαστε επίσης πολύ ικανοποιημένοι που κατέστη δυνατόν να προσφέρουμε σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους των funds τα οποία ενεπλέκησαν», πρόσθεσε.
Η MIG δεν ανέφερε πόσες μετοχές της BioNTech πωλήθηκαν και πόσες εξακολουθεί να έχει στην κατοχή της η εταιρεία.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου της BioNTech ύψους 512 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2020, τρία funds που μετέχουν στη MIG κατείχαν συνολικά 3,9% της BioNTech μετά την αύξηση κεφαλαίου, από 4,4% πριν, επειδή πούλησαν πακέτα μετοχών.
Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της BioNTech είναι επενδυτές στον κλάδο της βιοτεχνολογίας Thomas και Andreas Struengmann, οι οποίοι κατέχουν περίπου το ήμισυ των μετοχών της εταιρείας από κοινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης