Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται ότι παραβίασε το lockdown... ξανά

Politico: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται ότι παραβίασε το lockdown... ξανά
Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα απομακρυσμένα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων στο ανατολικό Αιγαίο το Σαββατοκύριακο
Σχετικά Άρθρα
Σάλος έχει προκληθεί για ακόμη μία φορά στην Ελλάδα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς παραβίασε τους κανόνες του lockdown που επέβαλε η κυβέρνησή του.
Αυτό αναφέρει το Politico, με αφορμή το βίντεο και οι φωτογραφίες που άρχισαν να κυκλοφορούν το Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε αυτά φαίνονται να δείχνουν στον Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί της Ικαρίας να παρευρίσκεται σε μια συγκέντρωση με 30-40 άτομα στο μπαλκόνι του σπιτιού ενός τοπικού βουλευτή από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο οποίος είναι επίσης γιατρός.

Επίσκεψη στην Ικαρία

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα απομακρυσμένα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων στο ανατολικό Αιγαίο το Σαββατοκύριακο για να επιβλέψει την πρόοδο του εμβολιασμού.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αξιωματούχοι υγείας ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση.
Και αυτή η επίσκεψη έγινε το πρώτο Σαββατοκύριακο των σκληρών νέων περιορισμών σε πολλά μέρη της χώρας, όπως παρατηρεί το Politico.

Οι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση

Αρκετές περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε lockdown από τον Νοέμβριο και δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν σε συγκεντρώσεις ή να μετακινηθούν από τον ένα δήμο στον άλλο για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.
Επιτρέπεται μόνο να να πάνε στη δουλειά τους, να ψωνίσουν για είδη πρώτης ανάγκης, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή να ασκηθούν κοντά στο σπίτι τους και σε ομάδες που δεν ξεπερνούν τα τρία άτομα.
Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ οι διοργανωτές μιας συγκέντρωσης 3.000 ευρώ.
Η αύξηση των κρουσμάτων ανάγκασε και πάλι την κυβέρνηση να ανακοινώσει νέους περιορισμούς την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021.

Το παλιό και το νέο λάθος του Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης είχε προηγουμένως κατηγορηθεί ότι παραβίασε τους κανόνες lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις για ορεινή ποδηλασία με τη σύζυγό του σε ένα δάσος γύρω από την Πάρνηθα, βόρεια της Αθήνας.
Μάλιστα πόζαρε σε για φωτογραφίες με αρκετούς περαστικούς - κανένας από αυτούς δεν φορούσε μάσκες.
Η συγκέντρωση για την Ικαρία καταγγέλθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία χαρακτήρισαν τις εικόνες «προκλητικές» και «προσβλητικές» και ο πρωθυπουργός «ανεύθυνα αλαζονικός».
«Ο σοφός άνθρωπος δεν κάνει το ίδιο λάθος δύο φορές», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, στο Instagram.
«Προφανώς δεν είναι επαναλαμβανόμενη πράξη απροσεξίας, αλλά δείχνει βαθιά αλαζονεία.
Είμαι στην εξουσία και κάνω ό, τι θέλω. Γιατί;
Επειδή μπορώ να το κάνω», έγραψε ο Τσίπρας.

"Τηρούνταν όλα τα μέτρα"

Ο βουλετής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης είπε ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, ελήφθησαν όλα τα προληπτικά μέτρα υγείας, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους και τα άτομα να φορούν μάσκες μεταξύ των γευμάτων.
Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν υψηλός επειδή ο πρωθυπουργός συνοδεύτηκε από την κυβερνητική αντιπροσωπεία από την Αθήνα, καθώς και από την ομάδα ασφαλείας τους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είπε ότι η κριτική της αντιπολίτευσης «στερείται σοβαρότητας», αλλά πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, στις μελλοντικές εκδρομές του πρωθυπουργού, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η δημιουργία εσφαλμένης εντύπωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης