Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση πειρατών σε πλοία ελληνικών συμφερόντων

Επίθεση πειρατών σε πλοία ελληνικών συμφερόντων
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα μικρό σκάφος πλησίασε το τάνκερ και 4 πειρατές επιχείρησαν να επιβιβαστούν

Δύο πειρατικές επιθέσεις δέχθηκαν πλοία ελληνικών συμφερόντων με διαφορά λίγων ημερών στη δυτική Αφρική.
Σύμφωνα με το maritimebulletin.net, το Σάββατο το βράδυ στις 23.30 (τοπική ώρα) πειρατές επιβιβάστηκαν στο πετρελαιοφόρο MV SEA PHANTOM, ενώ αυτό έπλεε από τη Λομέ Τόγκο προς τη Ντουάλα Καμερούν, 115 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών του Kribi στον Κόλπο της Γουινέας ΝΔ της Ντουάλα του Καμερούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε από οκτώ άτομα.

Ανεπιτυχής επίθεση 

Η επίθεση δεν ήταν επιτυχής και το δεξαμενόπλοιο συνέχισε να κινείται αφού οι πειρατές έφυγαν, ενώ το πλήρωμα παρέμεινε ασφαλές.
Το ταξίδι έχει διακοπεί και το πλοίο έπλευσε στο Μαλάμπο, στο νησί Bioko, την Ισημερινή Γουινέα, όπου και αγκυροβόλησε γύρω στις 15:30 (τοπική ώρα) στις 8 Φεβρουαρίου.
Επίσης, όπως αναφέρει το defenceweb.co.za, στις 8 Φεβρουαρίου 75 ναυτικά μίλια δυτικά του Port Gentil στη Γκαμπόν, έξω από τον Κόλπο της Γουινέας, πειρατές επιτέθηκαν στο τάνκερ VLCC Seaking της εταιρείας Thenamaris, με σημαία Μπαχαμών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα μικρό σκάφος πλησίασε το τάνκερ και τέσσερις πειρατές επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αυτό χρησιμοποιώντας σκάλες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης