Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Από κατάθλιψη κινδυνεύουν και τα παιδιά λόγω lockdown

Κορωνοϊός: Από κατάθλιψη κινδυνεύουν και τα παιδιά λόγω lockdown
Σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές της Γερμανίας, οι μαθητές διαπιστώνεται πως έχουν «καταθλιπτικές και μοναχικές» συμπεριφορές
Σχετικά Άρθρα

Η κατάθλιψη και η κοινωνική απομόνωση είναι οι δυο βασικοί κίνδυνοι για τα παιδιά στη Γερμανία εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορωνοϊού.
To lockdown που εχουν επιβληθεί προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία του κορωνοϊού είναι επικίνδυνο για την ψυχική τους υγεία, όπως προειδοποιεί η υπουργός Οικογένειας της χώρας, η οποία ζητά την επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών το συντομότερο δυνατό.

«Έχουμε ήδη δέκα εβδομάδες που πρέπει να καλύψουμε και η απάντηση δεν μπορεί να είναι: όλα να παραμείνουν κλειστά.
Το τίμημα για πολλές οικογένειες είναι τόσο υψηλό ώστε να πλησιάζουμε σε κίνδυνο για την υγεία των παιδιών», δήλωσε η υπουργός μιλώντας στην Ραδιοφωνία Βόρειας Γερμανίας (NDR).

Μάλιστα, όπως διευκρίνησε η ίδια, ειδικά σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές, οι μαθητές διαπιστώνεται πως έχουν «καταθλιπτικές και μοναχικές» συμπεριφορές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ , ο οποίος μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισήμανε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, το σχολείο αποτελεί συχνά «ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά και συναισθηματικά σημεία αναφοράς».

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης