Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bumble: Η εφαρμογή γνωριμιών στοχεύει στη άντληση 7 δισ. ευρώ από την IPO

Bumble: Η εφαρμογή γνωριμιών στοχεύει στη άντληση 7 δισ. ευρώ από την IPO

Οι εταιρείες συγκέντρωσαν μέσων IPOs ποσό - ρεκόρ των 168 δισεκατομμυρίων δολαρίων – Επιπλέον 45 εκατομμύρια μετοχές θα προσφέρει η Bumble, με 39 δολ.

Σχετικά Άρθρα
Η εταιρεία Bumble, η οποία εκμεταλλεύεται την ομώνυμη εφαρμογή γνωριμιών ανέβασε τον πήχη όσον αφορά τα κεφάλαια τα οποία πρέπει να συγκεντρώσει κατά την είσοδό της στo χρηματιστήριο και τώρα στοχεύει σε αποτίμηση άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.

Η αγορά IPO

Ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής, η οποία είναι μοναδική μεταξύ των εφαρμογών γνωριμιών που επιτρέπει στις γυναίκες να κάνουν την πρώτη κίνηση, προχωρεί στην IPO σε μια εποχή που η αμερικανική αγορά βρίσκεται στην περιοχή των «ταύρων» για διάστημα μεγαλύτερο εδώ και δύο δεκαετίες.
Οι εταιρείες συγκέντρωσαν ρεκόρ 168 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω IPO στα χρηματιστήρια το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.

Η προσφορά

Η Bumble δήλωσε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ότι θα στοχεύει να αντλήσει 1,8 δισ. δολ., μετά την αύξηση του όγκου των προς πώληση μετοχών της σε 45 εκατομμύρια, στην τιμή των 39 δολ. ανά τεμάχιο στο άνω άκρο της καμπύλης.
Είχε προηγουμένως προσφέρει 34,5 εκατομμύρια μετοχές σε εύρος τιμών από 28 έως 30 δολ. ανά μετοχή.

Blackstone

Το Bumble που εδρεύει στο Όστιν του Τέξας είχε υποβάλει εμπιστευτικά αίτηση για IPO στα τέλη του περασμένου έτους.
Η εταιρεία, στην οποία η Blackstone είναι πλειοψηφικός μέτοχος, σχεδιάζει την εισαγωγή της Nasdaq με το σύμβολο «BMBL».
Οι Goldman Sachs και Citigroup θα είναι οι σύμβουλοι στη ανοικτή δημόσια προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης