Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλια κορωνοϊού vs μεταλλάξεων - Το μάθημα του Ισραήλ όπου έχουν εμβολιαστεί 3,5 εκατ. άνθρωποι

Εμβόλια κορωνοϊού vs μεταλλάξεων - Το μάθημα του Ισραήλ όπου έχουν εμβολιαστεί 3,5 εκατ. άνθρωποι

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από την πορεία του εμβολιασμού στο Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Τις τελευταίες ημέρες έχει «φουντώσει» η συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων του κορωνοϊού κατά των μεταλλάξεων.
Το Ισραήλ θεωρείται η καλύτερη περίπτωση για… μελέτη όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer, καθώς έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από τους μισούς οι οποίοι έχουν επιλεχθεί, δηλ. περίπου 3,5 εκατ. άνθρωποι.
Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν είναι οι ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες, όπου ήδη καταγράφεται δραματική μείωση των κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Weizmann Institute of Science στο Rehovot του Ισραήλ, που παρουσιάζε το Reuters, μεταξύ όσων από το πρώτο γκρουπ έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου παρατηρείται 53% μείωση των νέων κρουσμάτων, 39% μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και 31% στις σοβαρές λοιμώξεις από τα μέσα Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.
TRENDS-PCT.jpg

Την ίδια περίοδο, μεταξύ των ατόμων κάτω των 60 ετών, το γκρουπ των οποίων ήταν δεύτερο, τα νέα κρούσματα υποχώρησαν κατά 20% αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι σοβαρές λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 15% και 29% αντίστοιχα.
Το Reuters πήρε συνέντευξη από κορυφαίους επιστήμονες στο Ισραήλ και στο εξωτερικό, Ισραηλινούς αξιωματούχους υγείας, επικεφαλής νοσοκομείων και δύο από τους μεγαλύτερους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης της χώρας σχετικά με το τι δείχνουν νέα δεδομένα από την πορεία του εμβολιασμού.
Περισσότερα θα είναι διαθέσιμα σε δύο εβδομάδες, καθώς οι ομάδες αναλύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε νεότερες ομάδες Ισραηλινών, καθώς και στοχευμένους πληθυσμούς όπως άτομα με διαβήτη, καρκίνο και έγκυες γυναίκες, μεταξύ μιας βάσης ασθενών τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των κλινικών μελετών.
Σημειώνεται ότι η Pfizer παρακολουθεί τα αποτελέσματα από τον εμβολιασμό στον Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης