Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτη Imperial σε 1 εκατ. ανθρώπους: Πονοκέφαλος, αίσθημα κρύου, απώλεια όρεξης είναι συμπτώματα κορωνοϊού

Μελέτη Imperial σε 1 εκατ. ανθρώπους: Πονοκέφαλος, αίσθημα κρύου, απώλεια όρεξης είναι συμπτώματα κορωνοϊού
Η αίσθηση κρύου (ρίγη), η απώλεια όρεξης, ο πονοκέφαλος και οι μυϊκοί πόνοι αναφέρει το Imperial College του Λονδίνου, σε έρευνα του REACT είναι τα νέα «καμπανάκια» που θα πρέπει να μας καταστήσουν πιο προσεκτικούς
Σχετικά Άρθρα

Μια νέα μελέτη διεξήχθη σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αγγλία αποκαλύπτοντας επιπλέον συμπτώματα που συνδέονται ολένα και πιο συχνά με την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Η αίσθηση κρύου (ρίγη), η απώλεια όρεξης, ο πονοκέφαλος και οι μυϊκοί πόνοι αναφέρει το Imperial College του Λονδίνου, σε έρευνα του REACT είναι τα «καμπανάκια» που θα πρέπει να μας καταστήσουν πιο προσεκτικούς.
Ειδικότερα, τα τεστ και τα ερωτηματολόγια που συλλέχθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 στο πλαίσιο της μελέτης έδειξαν ότι μεταξύ αυτών των άλλων συμπτωμάτων, η ρίγη, απώλεια όρεξης, πονοκέφαλος και μυϊκοί πόνοι συνδέονταν πιο έντονα με τη μόλυνση, παράλληλα με το τέσσερα κλασικά συμπτώματα.
Έχοντας οποιοδήποτε από αυτά τα άλλα συμπτώματα ή τα κλασικά, είτε μόνα είτε σε συνδυασμό, συσχετίστηκε με λοίμωξη με τον κορωνοϊό και όσο περισσότερα συμπτώματα οι άνθρωποι ανέφεραν τόσο πιο πιθανό ήταν να βγουν θετικοί στον κορωνοϊό.

Διαφορές βάσει ηλικίας

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχε μεταβολή στα συμπτώματα αναλόγως με την ηλικία.
Ενώ το αίσθημα ρίγης εντοπίστηκε σε όλες τις ηλικίες, αναφέρθηκαν πιο συχνά πονοκέφαλοι σε νέους ηλικίας 5-17 ετών, απώλεια όρεξης στα 18-54 και 55+ και μυϊκοί πόνοι σε άτομα ηλικίας 18-54.
Τα μολυσμένα άτομα ηλικίας 5-17 ετών ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να αναφέρουν πυρετό, επίμονο βήχα και απώλεια όρεξης σε σύγκριση με τους ενήλικες.

«Ύπουλη» διασπορά

Ο καθηγητής Paul Elliott, διευθυντής του προγράμματος REACT στο Imperial, δήλωσε:
«Αυτά τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι πολλά άτομα με COVID-19 δεν θα υποβληθούν σε τεστ - και ως εκ τούτου δεν θα απομονωθούν - γιατί τα συμπτώματά τους δεν ταιριάζουν με αυτά που χρησιμοποιούνται στην τρέχουσα καθοδήγηση για τη δημόσια υγεία για να βοηθήσει στον εντοπισμό μολυσμένων ατόμων.

Ποια η διαφορά στα συμπτώματα με την βρετανική μετάλλαξη;

Ενώ τα συμπτώματα ήταν σε γενικές γραμμές παρόμοια, τον Ιανουάριο του 2021 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο (2020), η απώλεια ή η αλλαγή της αίσθησης της όσφρησης αναφέρθηκε λιγότερες φορές ως σύμπτωμα για τον COVID-19, ωστόσο η διαφορά που εντοπίστηκε ήταν στην εμφάνιση του επίμονου βήχα, που φαίνεται να γίνεται όλο και πιο συχνή σύμφωνα με ευρήματα από το ONS.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης