Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Σε πενθήμερο lockdown η Μελβούρνη - Εντοπισμός εστίας του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους

Αυστραλία: Σε πενθήμερο lockdown η Μελβούρνη - Εντοπισμός εστίας του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους

Σχεδόν άδειοι είναι ήδη οι δρόμοι στη Μελβούρνη και τα προάστιά της

Σε πενθήμερο lockdown μπήκε η δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, προκειμένου να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού από το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος.
Όπως έκαναν γνωστό οι υγειονομικές αρχές της Μελβούρνης, ένα εγχώριο νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε τις προηγούμενες 24 ώρες, ανεβάζοντας έτσι σε 14 τον αριθμό των κρουσμάτων που συνδέονται με μια εστία covid-19 που εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη και σε 20 τα ενεργά κρούσματα στην πολιτεία.
Και τα 14 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας στο αεροδρόμιο αφορούν το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.
Μέχρι στιγμής μόνο άμεσες επαφές των εργαζομένων στο ξενοδοχείο έχουν βρεθεί θετικές.
«Δεν είναι μια κατάσταση στην οποία θέλουν να βρίσκονται οι κάτοικοι της Βικτόριας, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία σε δύο εβδομάδες θα κοιτάμε πίσω και θα ευχόμαστε να είχαμε λάβει αυτές τις αποφάσεις», σχολίασε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Daniel Andrews, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Τι ισχύει

Μέχρι την Τετάρτη 17/2 αναστέλλονται οι διεθνείς πτήσεις προς τη Μελβούρνη.
Σχεδόν άδειοι είναι ήδη οι δρόμοι στη Μελβούρνη και τα προάστιά της, με τους πολίτες να έχουν εντολή να παραμένουν στα σπίτια τους.
Εξαιρούνται όσοι θέλουν να μετακινηθούν για την αγορά τροφίμων, για δύο ώρες άσκηση σε εξωτερικό χώρο, την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη ή εργασία που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.
Ωστόσο, κανονικά συνεχίζεται το τουρνουά τένις Australia Open, το οποίο διαρκεί ως τις 21 Φεβρουαρίου, αλλά χωρίς θεατές μέχρι την Τετάρτη.
Το lockdown, εξαιτίας του οποίου έκλεισαν εστιατόρια και καφέ με εξαίρεση τις παραδόσεις κατ’ οίκον, ανακοινώθηκε στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου που γιορτάζονται το Σεληνιακό Νέο Έτος και ο Άγιος Βαλεντίνος, την ώρα που στην πόλη έχουν συρρεύσει πολλοί με την ευκαιρία του Australia Open.
Στην Αυστραλία, με συνολικό πληθυσμό 25 εκατομμύρια πολίτες, έχουν καταγραφεί περίπου 22.200 κρούσματα covid-19 και 909 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης