Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ursula von der Leyen: Απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού

Ursula von der Leyen: Απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού
"Όταν εμβολιάζεται κάποιος, το πιστοποιητικό είναι απολύτως απαραίτητο", σημειώνει η Ursula von der Leyen

«Χαιρετίζω ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού» δηλώνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, η οποία επαινεί την Ελλάδα για τις προσπάθειές της στην καμπάνια εμβολιασμού.
Όπως τονίζει η Ursula von der Leyen, στην Ελλάδα «αυτή τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών της είναι ήδη μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των 27 της ΕΕ».
Ακόμη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην κατανομή των εμβολίων.
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι ήταν και είναι σωστό εμείς οι Ευρωπαίοι να παραγγείλουμε από κοινού τα εμβόλιά μας, τα οποία τώρα μοιραζόμαστε σε πνεύμα αλληλεγγύης», σημειώνει.

Για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι «όταν εμβολιάζεται κάποιος, το πιστοποιητικό είναι απολύτως απαραίτητο. Αυτή είναι μια ιατρική αναγκαιότητα, ως εκ τούτου είναι και ο σωστός δρόμος να προχωρήσουμε. Φυσικά πρέπει να υπάρχει μια αμοιβαία αναγνώριση, αυτό είναι απαίτηση του ΠΟΥ».
Αναφορικά με το τι επιτρέπεται να κάνει με αυτό το πιστοποιητικό κανείς, η Ursula von der Leyen θεωρεί ότι πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να υπάρχουν κοινοί κανόνες.
Η ίδια εκτιμά ότι είναι σημαντικό να βρίσκεται η σωστή ισορροπία, όπως για παράδειγμα μπορεί κάποιος να συνδυάσει «ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ Covid - 19, εάν για κάποιο λόγο δεν είχε ακόμα πρόσβαση σε εμβόλιο».
Όπως σημειώνει «υπάρχουν λοιπόν δυνατότητες μιας σωστής και δίκαιης ισορροπίας ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ήδη ένα πιστοποιητικό εμβολίου και εκείνους που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο εμβόλιο».
Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται απόφαση για τη σχετική ρύθμιση, αναφέρει ότι όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιανουάριο θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα όταν έχει προχωρήσει περισσότερο ο εμβολιασμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης