Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Ipsos: Το 71% των Αμερικανών «δείχνει» Trump για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Δημοσκόπηση Ipsos: Το 71% των Αμερικανών «δείχνει» Trump για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ωστόσο ένα μικρό ποσοστό πιστεύει ότι ο Trump πρέπει να καταδικαστεί για υποκίνηση εξέγερσης
Σχετικά Άρθρα
Ευθύνες στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump για την εισβολή στο Καπιτώλιο, επιρρίπτει η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Ipsos για το πρακτορείο Reuters.
Συγκεκριμένα, το 71% των Αμερικανών ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν του 50% των Ρεπουμπλικάνων, πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν τουλάχιστον εν μέρει υπεύθυνος για την έναρξη της θανατηφόρας επίθεσης στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Ωστόσο, η εθνική διαδικτυακή δημοσκόπηση, έδειξε επίσης ότι ένα μικρότερο ποσοστό - μόνο το ήμισυ περίπου - πιστεύει ότι ο Trump πρέπει να καταδικαστεί για υποκίνηση εξέγερσης ή να του απαγορευτεί να κατέχει ξανά δημόσια αξιώματα.

Όχι στην καταδίκη

Το 30% των Αμερικανών πιστεύει ότι ήταν «πλήρως» υπεύθυνος για την πυροδότηση της βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ αστυνομίας και πιστών οπαδών του που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, με στόχο να εμποδίδουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020.
Ποσοστό  25% εκτιμά ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος, το 16% ότι ήταν μερικώς υπεύθυνος και το υπόλοιπο 29% υποστηρίζει ότι ο Trump δεν φέρει καμία ευθύνη για την εισβολή που άφησε πίσω της πέντε νεκρούς.
Να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί από όλους τους Ρεπουμπλικάνους που συμμετείχαν στην έρευνα, συμφώνησαν ότι ο Trump ήταν τουλάχιστον «εν μέρει» υπεύθυνος.
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν τι πρέπει να κάνει η Γερουσία ως απάντηση, ένα μικρότερο ποσοστό τάχθηκε υπέρ της καταδίκης του Trump για εξέγερση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης