Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο - Κορωνοϊός: Προειδοποιεί τους πολίτες να μην αγοράζουν εμβόλια στον δρόμο ή από το διαδίκτυο

Βέλγιο - Κορωνοϊός: Προειδοποιεί τους πολίτες να μην αγοράζουν εμβόλια στον δρόμο ή από το διαδίκτυο
Προειδοποιεί τους Βέλγους για ψεύτικα εμβόλια που προσφέρονται, προφανώς ως επί το πλείστον ρωσικά, το βελγικό Εθνικό Κέντρο Κρίσεων
Προειδοποίηση προς τους πολίτες απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Κρίσεων του Βελγίου εφιστώντας την προσοχή για πλαστά εμβόλια που κυκλοφορούν εκ των οποίων πολλά «φέρεται να είναι ρωσικά», ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού του Βελγίου επεκτείνεται, η επιστροφή στο φυσιολογικό θα είναι δυνατή μόνο όταν το 70% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με τη Sabine Sorder της ομοσπονδιακής ειδικής ομάδας εμβολιασμού.
«Ωστόσο, θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε για ψεύτικα εμβόλια που προσφέρονται, προφανώς ως επί το πλείστον ρωσικά», ανέφερε.
«Αυτά δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.»
«Συνιστούμε σε όλους να μην αγοράζουν αυτά τα εμβόλια, στον δρόμο, σε κατάστημα, αλλά ούτε στο διαδίκτυο», τόνισε η Sorder επισημαίνοντας ότι «τα μόνα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια είναι δωρεάν και χορηγούνται σε κέντρα εμβολιασμού, νοσοκομεία ή οίκους φροντίδας ηλικιωμένων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης