Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ, ΗΠΑ, Βρετανία καταδικάζουν τη φονική επίθεση στο Κουρδιστάν

ΟΗΕ, ΗΠΑ, Βρετανία καταδικάζουν τη φονική επίθεση στο Κουρδιστάν
Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα 16/2ότι το Ιράκ μπορεί να βυθιστεί και πάλι στην αστάθεια

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα 16/2ότι το Ιράκ μπορεί να βυθιστεί και πάλι στην αστάθεια την επομένη μιας επίθεσης με ρουκέτες εναντίον αεροπορικής βάσης όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις που προκάλεσε έναν θάνατο και αρκετούς τραυματισμούς Ιρακινών και ξένων στο Κουρδιστάν.
Είναι η πρώτη φορά μέσα σε σχεδόν δύο μήνες κατά την οποία πυρά ρουκετών θέτουν στο στόχαστρο δυτικές στρατιωτικές ή διπλωματικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ, με την τελευταία από αυτές να ανάγεται στα μέσα Δεκεμβρίου όταν ρουκέτες εξερράγησαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.
Η επίθεση φαίνεται πως είχε ως στόχο ένα στρατιωτικό σύμπλεγμα στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ όπου σταθμεύουν ξένα στρατεύματα που αποτελούν τμήμα του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και υποστηρίζουν το Ιράκ στη μάχη του κατά των τζιχαντιστών.
Όμως ρουκέτες έπεσαν επίσης σε κατοικημένες συνοικίες, σύμφωνα με το τμήμα υγείας της πόλης που έκανε λόγο για τραυματισμό πέντε αμάχων.
Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Ο. Maroto, δήλωσε σήμερα στο AFP πως τρεις ρουκέτες έπληξαν το αεροδρόμιο, σκοτώνοντας έναν ξένο υπάλληλο που δεν ήταν Αμερικανός.
Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οκτώ από τους οποίους ήταν υπάλληλοι και ένας Αμερικανός στρατιωτικός.
Σήμερα το πρωί, μικροί κρατήρες ήταν ορατοί στους δρόμους της Αρμπίλ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης