Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Public.com, αντίπαλος της Robinhood, άντλησε επιπλέον 220 εκατ. δολάρια από τους επενδυτές

H Public.com, αντίπαλος της Robinhood, άντλησε επιπλέον 220 εκατ. δολάρια από τους επενδυτές

Η αποτίμηση της πλατφόρμας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Public.com διαμορφώθηκε στα 1.2 δισ. δολ.

Σχετικά Άρθρα
Τo ενδιαφέρον των επενδυτών προσέλκυσε η διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Public.com, ανταγωνίστρια της πολύκροτης το τελευταίο διάστημα Robinhood, καθώς άντλησε όπως ανακοίνωσε η χρηματιστηριακή start-up 220 εκατ. δολάρια από το επενδυτικό κοινό και διαμορφώνοντας πλέον την αποτίμησή της στα 1,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Η Robinhood

Να σημειωθεί ότι οι επενδυτές έχουν διπλασιάσει τις διαδικτυακές χρηματιστηριακές συναλλαγές οι οποίες βρίσκονταν στο επίκεντρο μιας επενδυτικές φρενίτιδας που βασίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Wall Street σε μετοχές με μεγάλες εταιρείες όπως η GameStop.
Η Robinhood πέτυχε να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό το έτος καθώς οι εκκαθαριστές των συναλλαγών ζήτησαν μεγαλύτερες διασφαλίσεις λόγω της αυξημένης διακύμανσης στην τιμή της μετοχής.
Με τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, η Public.com έχει συγκεντρώσει έως τώρα περίπου 310 εκατ. δολάρια, ενώ σε αυτόν συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές, όπως οι Tiger Global Management, Accel Partners και Will Smith’s Dreamers.

Eεφαρμογή συναλλαγών

Η Public.com που εδρεύει στη Νέα Υόρκη λειτουργεί ως μία εφαρμογή συναλλαγών με μηδενικές χρεώσεις που επίσης πλασάρεται ως κοινότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αριθμεί 1 εκατ. μέλη στην πλατφόρμα της, ενώ τα μέλη της να μπορούν να κατέχουν κλασματικά μερίδια μετοχών και ETFs, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
Τα μέλη μπορούν να ακολουθούν δημοφιλείς δημιουργούς και να μοιράζονται τις δικές τους επενδυτικές ιδέες όπως και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Η start-up εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της όπως συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, συναλλαγές πριν και μετά τη συνεδρίαση της Wall Street, ενώ παράλληλα σκοπεύει να πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες επενδύσεις για τα μέλη της.

Μικροεπενδυτές

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες επενδυτικών συναλλαγών τυγχάνουν μεγάλης απήχησης από τους αποκαλούμενους στις ΗΠΑ «επενδυτές λιανικής» ή αλλιώς μικροεπενδυτές και πρόσφατα βρέθηκαν στον επίκεντρο εν μέσω της φρενίτιδας για μετοχές όπως της Gamestop.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Public.com αποφάσισε να εγκαταλείψει την αμφιλεγόμενη πρακτική της που αφορούσε τις εντολές, με τους χρηματιστές της να τις δρομολογούν σε μεγαλύτερες εταιρείες, αντί να τις στέλνουν απευθείας στα χρηματιστήρια.

Χειραγώγηση

Η πρακτική αυτή εξετάζεται από τις ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς δημιουργεί ένα κίνητρο για τους χρηματιστές να στέλνουν εντολές σε όποιους τους πληρώνει καλύτερα, παρά εκεί που θα μπορούσε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης