Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εμβόλια για όλους τους Αμερικάνους έως τον Ιούλιο – Πάνω από 490.000 οι νεκροί

ΗΠΑ: Εμβόλια για όλους τους Αμερικάνους έως τον Ιούλιο – Πάνω από 490.000 οι νεκροί
Να μην ταξιδεύουν καλούν τους πολίτες τα CDC
Σχετικά Άρθρα

Έως τα τέλη Ιουλίου θα υπάρχουν εμβόλια για όλους τους Αμερικάνους υποστήριξε ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci, τη στιγμή που οι νεκροί στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 490.000.
Ωστόσο, ο Fauci υποστήριξε πως αν και θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους πολίτες, θα χρειαστούν μερικοί μήνες ακόμα για να ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
«Χρειάζονται περίπου 600 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός.
Το πόσο όμως θα χρειαστεί για να εμβολιαστεί ο κόσμος, θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα μας να φέρουμε τα εμβόλια στους ώμους τους» είπε ο Fauci, τονίζοντας ότι θα πρέπει εμβολιαστεί το 70% με 85% του πληθυσμού προκειμένου να δημιουργηθεί η περίφημη ανοσία της αγέλης.

Μην ταξιδεύετε

Πάντως αν και ολοένα και περισσότερες Πολιτείες προχωρούν στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ανοίγοντας δραστηριότητες, η επικεφαλής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) Rochelle Walensky καλεί τους Αμερικάνους να μην ταξιδεύουν λόγω του αυξημένου κινδύνου για περαιτέρω διάδοση του ιού λόγω των μεταλλάξεων.
Σημειώνεται πως οι νεκροί στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τους 490.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε περισσότερα από 27,8 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης