Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε την αποδέσμευση των επιστροφών φόρων του Trump

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε την αποδέσμευση των επιστροφών φόρων του Trump
Οι δικαστές απέρριψαν, χωρίς να σχολιάσουν, το αίτημα του Trump να αναβληθεί η εκτέλεση μιας απόφασης δικαστηρίου, που εκδόθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020
Σχετικά Άρθρα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε σήμερα (22/2) τον δρόμο προκειμένου οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης να αποκτήσουν πρόσβαση στις επιστροφές φόρων του πρώην προέδρου Donald Trump και άλλα φορολογικά αρχεία του, στο πλαίσιο μιας ποινικής έρευνας.

Η απόρριψη του αιτήματος

Οι δικαστές απέρριψαν, χωρίς να σχολιάσουν, το αίτημα του Trump να αναβληθεί η εκτέλεση μιας απόφασης δικαστηρίου, που εκδόθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020, με την οποία ζητείτο από τη λογιστική εταιρεία Mazars USA, με την οποία συνεργάζεται ο μεγιστάνας, να συμμορφωθεί με την κλήτευση που της επιδόθηκε για να παραδώσει το υλικό αυτό σε ένα σώμα ενόρκων, το οποίο συγκλήθηκε από τον Δημοκρατικό εισαγγελέα του Μανχάταν .

«Η δουλειά συνεχίζεται», ανέφερε ο Vans, σε μια ανακοίνωση, μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο ίδιος είχε προηγουμένως ενημερώσει, σε μια επιστολή, τους δικηγόρους του Trump ότι το γραφείο του θα ήταν ελεύθερο να επιβάλει την εκτέλεση της κλήτευσης, εάν οι δικαστές απέρριπταν το αίτημα του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου επικρατούν οι συντηρητικοί με πλειοψηφία 6-3, και στο οποίο μετέχουν και τρεις δικαστές που διόρισε ο ίδιος ο Trump, είχε ήδη αποφανθεί μία φορά για τη διαμάχη.
Τον περασμένο Ιούλιο (2020), όταν και απέρριψε την επιχείρημα του Trump ότι εξαιρείται από ποινικές έρευνες, ως εν ενεργεία πρόεδρος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης