Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Twitter ανέστειλε 400 λογαριασμούς λόγω του ότι αμφισβητούσαν το... ΝΑΤΟ

tags :
Το Twitter ανέστειλε 400 λογαριασμούς λόγω του ότι αμφισβητούσαν το... ΝΑΤΟ
Το Twitter ανέφερε ότι "100 λογαριασμοί με ρωσικούς δεσμούς καταργήθηκαν καθώς υπονόμευαν την πίστη στο ΝΑΤΟ και στόχευαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση"
Δεκάδες λογαριασμούς ανέστειλε το Twitter με την αιτιολογία ότι υπονόμευαν την εμπιστοσύνη στο ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, σχεδόν 400 λογαριασμοί του Twitter "εκκαθαρίστηκαν", καθώς πιστεύεται ότι είχαν "δεσμούς με τη Ρωσία, την Αρμενία και το Ιράν".
Επίσης, σύμφωνα με το Reuters το Twitter ανέφερε ότι "100 λογαριασμοί με ρωσικούς δεσμούς καταργήθηκαν καθώς υπονόμευαν την πίστη στο ΝΑΤΟ και στόχευαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Η επίσημη δήλωση Twitter:

"Σήμερα αποκαλύπτουμε δύο ξεχωριστά δίκτυα που έχουν ρωσικούς δεσμούς.
Η πρώτη μας έρευνα βρήκε και αφαίρεσε ένα δίκτυο 69 ψεύτικων λογαριασμών που μπορούν να συνδεθούν αξιόπιστα με τους Ρώσικους κρατικούς φορείς.
Ένας αριθμός από αυτούς τους λογαριασμούς ενίσχυσε τις αφηγήσεις που ήταν ευθυγραμμισμένες με τη ρωσική κυβέρνηση, ενώ ένα άλλο υποσύνολο του δικτύου επικεντρώθηκε στην υπονόμευση της πίστης στη συμμαχία του ΝΑΤΟ και στη σταθερότητά του.
Ως μέρος της δεύτερης έρευνάς μας σε αυτήν την περιοχή, καταργήσαμε 31 λογαριασμούς από δύο δίκτυα που δείχνουν σημάδια σύνδεσης με τον Οργανισμό Έρευνας Διαδικτύου (IRA) και ρωσικούς παράγοντες που συνδέονται με την κυβέρνηση.
Αυτοί οι λογαριασμοί ενισχύουν αφηγήσεις που είχαν προηγουμένως συνδεθεί με τον IRA και άλλες ρωσικές προσπάθειες επιρροής που στοχεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. "

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης