Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων covid – Μια ανάσα από τους 157.000 νεκρούς

Ινδία: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων covid – Μια ανάσα από τους 157.000 νεκρούς
Περίπου 13,5 εκατομμύρια Ινδοί έχουν εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα

Ανησυχητική αύξηση καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα covid στην Ινδία, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές καθώς εδώ και αρκετούς μήνες καταγραφόταν συνεχής υποχώρηση των μολύνσεων και των θανάτων.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 16.577 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να υπολογίζεται σε 11.063.491.
Παράλληλα αναφέρθηκαν οι θάνατοι ακόμη 120 ασθενών με την COVID-19, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 156.925.
Από την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης στις 16η Ιανουαρίου έως σήμερα, εκτιμάται ότι έχουν εμβολιαστεί 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Περιορισμοί στις μετακινήσεις

Σημειώνεται πως πάνω από τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Πολιτεία Maharashtra, η οποία είναι μια από τις Πολιτείες που έχουν επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις.
Πέρα από τη Maharashtra που αποτελεί και το πλουσιότερο κρατίδιο της Ινδίας, περιορισμοί έχουν επιβάλλει, η Πολιτεία της Gujarat, η οποία πραγματοποιεί ελέγχους στα σύνορα της με γειτονικές Πολιτείες, ανάμεσα στις οποίες και η Maharashtra όπου αποτελεί εστία των νέων κρουσμάτων, η Πολιτεία της Karnataka έχει προχωρήσει και αυτή στο «σφράγισμα» δρόμων, ζητώντας από τους ταξιδιώτες να έχουν αρνητικό τεστ έτσι ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους ενώ και η Πολιτεία της Tamil Nadu ζητά αρνητικά τεστ σε όλους τους επιβάτες πτήσεων από συγκεκριμένες περιοχές της Ινδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης