Διεθνή

Covid: Στις 11/3 θα αποφασίσει για το εμβόλιο Johnson & Johnson ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Covid: Στις 11/3 θα αποφασίσει για το εμβόλιο Johnson & Johnson ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
Σήμερα 26/2 αποφασίζει για το εμβόλιο η αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Στις 11 Μαρτίου αναμένεται να γνωμοδοτήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε εντός τους Φεβρουαρίου ότι υπέβαλε αίτηση για την υπό όρους αδειοδότηση του εμβολίου της στον EMA.
Την περασμένη εβδομάδα, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να γνωμοδοτήσει στα μέσα Μαρτίου σχετικά με την έγκριση ή μη του εμβολίου, η αξιολόγηση του οποίου γίνεται με ταχείες διαδικασίες.
Αν εγκριθεί, το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα είναι το τέταρτο που θα αδειοδοτηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τα εμβόλια των Pfizer Inc/BioNTech SE, της Moderna Inc και των AstraZeneca Plc-Oxford.

Σήμερα η γνωμοδότηση στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, σήμερα Παρασκευή 26/2 η αρμόδια συμβουλευτική επιτροπή του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) συνεδριάζει για να κρίνει αν πρέπει να λάβει άδεια κατεπείγουσας χρήσης το εν λόγω εμβόλιο.
Η άδεια μπορεί να του δοθεί στα τέλη της εβδομάδας.
Η αμερικανική εταιρεία δεσμεύεται να έχει προμηθεύσει τις αρχές των ΗΠΑ με 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της πριν από τα τέλη Ιουνίου.
Όπως είπε ο Biden, αν και αυτό το εμβόλιο λάβει άδεια χρήσης, τότε η εκστρατεία ανοσοποίησης θα επιταχυνθεί.
«Θα σημειώσουμε ακόμη πιο γρήγορη πρόοδο ως προς τα εμβόλια γενικά τον Μάρτιο» είπε ο Biden, υποσχόμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μετά την απόφαση του FDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης