Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία ενθαρρύνουν την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή

Ιράν: Οι αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία ενθαρρύνουν την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή
Οι αμερικανικές επιθέσεις ενισχύουν και επεκτείνουν τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα

Οι αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ την Παρασκευή (26/2/2021) εναντίον πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στην ανατολική Συρία ενθαρρύνουν την τρομοκρατία στην περιοχή, δήλωσε το Σάββατο (27/2) ο ανώτερος αξιωματούχος του Ιράν, Ali Shamkhani.
Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως τα πλήγματα σε θέσεις της παραστρατιωτικής ομάδας Kataib Hezbollah (KH) κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ ήταν απάντηση σε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Οι πρόσφατες ενέργειες της Αμερικής ενισχύουν και επεκτείνουν τις δραστηριότητες του τρομοκρατικού Daesh (Ισλαμικό Κράτος) στην περιοχή», δήλωσε ο Shamkhani., γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν στον Ιρακινό υπουργό Εξωτερικών Fuad Hussein.

«Νέος γύρος οργανωμένης τρομοκρατίας»

«Η επίθεση κατά των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων είναι η αρχή ενός νέου γύρου οργανωμένης τρομοκρατίας», ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο Nour News.
Ο Hussein, στη δεύτερη επίσκεψή του στο Ιράν μέσα σε ένα μήνα, συναντήθηκε αργότερα με τον Ιρανό ομόλογό του Mohammad Javad Zarif.
Ο Hussein βρίσκεται στο Ιράν «προκειμένου να συζητήσει τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων τρόπων για την εξισορρόπηση των σχέσεων και την αποφυγή έντασης και κλιμάκωσης» με Ιρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ.
Σύμφωνα με Ιρακινό αξιωματούχο, από τους βομβαρδισμούς, ένας μαχητής σκοτώθηκε και τραυματίστηκαν τέσσερις.

Biden: Αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden θα ενεργήσει σταθερά προσπαθώντας να αποφύγει μια μεγάλη περιφερειακή κλιμάκωση.
Ο Shamkhani ανέφερε χαρακτηριστικά: «θα αντιμετωπίσουμε το αμερικανικό σχέδιο για την αναβίωση της τρομοκρατίας στην περιοχή», αλλά δεν το ανέπτυξε.
Οι αεροπορικές επιθέσεις στοχεύουν σε περιοχές της πολιτοφυλακής στην πλευρά της Συρίας στα σύνορα Ιράκ-Συρίας, όπου ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν ελέγχουν μια σημαντική διέλευση για όπλα, προσωπικό και αγαθά.
Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι κατηγορούν ιρανικές πολιτοφυλακές για πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης