Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz: Θα έκανα το ρωσικό εμβόλιο για τον Covid – Στο Ισραήλ στις 4/3 για το φάρμακο

Kurz: Θα έκανα το ρωσικό εμβόλιο για τον Covid – Στο Ισραήλ στις 4/3 για το φάρμακο
Δεν πρέπει να υπάρχει «κανένα πολιτικό ταμπού» δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος για το εμβόλιο
Σχετικά Άρθρα

Με σκοπό μία στενότερη συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz πρόκειται να επισκεφθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, το Ισραήλ, μαζί με την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen.
«Εκεί θα συμφωνήσουμε με τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu μία κατά το δυνατόν στενή συνεργασία στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων», ανακοίνωσε στη Βιέννη ο Kurz.
Ο στόχος πρέπει να είναι η προετοιμασία για τη φάση μετά το καλοκαίρι και, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, «να προσαρμόσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα τα υπάρχοντα εμβόλια και τις θεραπείες ή να παράξουμε νέα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αυτό να γίνει όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα», τόνισε ο καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι στην Αυστρία οργανώνονται εδώ και μήνες οι δυνατότητες στους τομείς της έρευνας, της ανάπτυξης και της παραγωγής.

Η Αυστρία για το ρωσικό εμβόλιο

Την Παρασκευή (26/2), ο Αυστριακός καγκελάριος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το ενδεχόμενο να προμηθευθεί η Αυστρία το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, αλλά και να υπάρξει μία από κοινού παραγωγή του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Συζητήθηκαν αναλυτικά ζητήματα αντιμετώπισης της νόσου του κορωνοϊού, όπως και οι δυνατότητες να προμηθευθεί η Αυστρία το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, καθώς και η οργάνωση της από κοινού παραγωγής του», αναφερόταν στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Στην ανακοίνωση προστίθετο ότι «σε σχέση με αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξουν περαιτέρω πυκνές επαφές μέσω των αρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών» και επισημαινόταν ότι η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της αυστριακής πλευράς.

Ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο

Ήδη, πριν από δύο εβδομάδες, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας δήλωνε ότι θέλει να υπάρξει στη χώρα του παραγωγή του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως «εάν εγκριθούν τα δύο εμβόλια, η Αυστρία θα προσπαθούσε σίγουρα να διαθέσει τις παραγωγικές ικανότητες εγχώριων εταιρειών για ρωσικά ή κινέζικα εμβόλια, όπως και άλλων χωρών».
«Το θέμα είναι να λάβουμε, όσο το δυνατόν πιο ασφαλές εμβόλιο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα - ανεξάρτητα από ποιον έχει αναπτυχθεί», τόνιζε ο Sebastian Kurz, ο οποίος νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα πρέπει επίσης να ελέγξει την έγκριση εμβολίων από τη Ρωσία και την Κίνα, και ότι από αυτήν την άποψη, δεν πρέπει να υπάρχει «κανένα πολιτικό ταμπού».

Kurz: Θα έκανα το εμβόλιο Sputnik

Ο ίδιος, είχε επίσης δηλώσει ότι θα εμβολιαζόταν με το εμβόλιο Sputnik V ή με ένα κινεζικό εμβόλιο, εάν τα εμβόλια θα έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «στα εμβόλια μετράει αποκλειστικά και μόνον η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και η γρήγορη διαθεσιμότητα, και όχι οι γεωπολιτικές διαμάχες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης