Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αναζωπύρωση του Covid – Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα

Ιταλία: Αναζωπύρωση του Covid – Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα
Νέα περιοριστικά μέτρα λόγω αύξησης των κρουσμάτων στην Ιταλία
Σχετικά Άρθρα

Ενισχύονται σε πολλές περιοχές της Ιταλίας οι περιορισμοί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα.
Από την ερχόμενη Δευτέρα (1/3/2021) αποφασίσθηκε ότι η κεντρική περιφέρεια Μάρκε θα μετατραπεί σε κόκκινη ζώνη, όπως και οι περιοχή Μολίζε (στην ίδια γεωγραφική περιοχή) και η περιφέρεια Μπαζιλικάτα της Κάτω Ιταλίας.
Αιτία των νέων απαγορεύσεων είναι η διάδοση της βρετανικής παραλλαγής, αλλά και τα κρούσματα βραζιλιάνικης παραλλαγής του Covid 19, που εντοπίσθηκαν πρόσφατα και σε σχολείο της ιταλικής πρωτεύουσας.
Παράλληλα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο αποφασίσθηκε ότι όλοι οι μαθητές του λυκείου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα μόνον εξ αποστάσεως.

Στα 44 ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών

Ο εθνικός δείκτης μετάδοσης Rt βρίσκεται στο 0,99%, αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, πλέον, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό, έχει μειωθεί στα 44 έτη.
Πρόκειται, προφανώς, για μια πρώτη θετική συνέπεια της εκστρατείας εμβολιασμού.
Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας τόνισε, ότι «είναι βασικής σημασίας να αποφεύγουν όλοι οι πολίτες επαφές με άτομα που δεν ανήκουν στον οικογενειακό τους κύκλο και οι οποίες δεν είναι απόλυτα αναγκαίες».
Οι ειδικοί ζήτησαν από τους Ιταλούς «να μένουν σπίτι όσο περισσότερο γίνεται».
Σύμφωνα με τον Τύπο, η νέα ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει σε χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται χρησιμοποιώντας και παρτίδες που είχαν κρατηθεί στα ψυγεία, για την δεύτερη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης