Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Παρακάμπτει την ΕΕ και αγοράζει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Τσεχία: Παρακάμπτει την ΕΕ και αγοράζει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
Tις τελευταίες εβδομάδες η Τσεχία είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες από την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο
Σχετικά Άρθρα

Την έγκριση και χορήγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V ακόμη και χωρίς της έγκριση του οργανισμού φαρμάκων της ΕΕ (ΕΜΑ) προανήγγειλε η κυβέρνηση της Τσεχίας η οποία θα αποφασίσει αύριο εάν θα επιβάλλει τον υποχρεωτικό έλεγχο covid στις μεγάλες εταιρείες.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Antrei Babbis, προσπαθεί να περιορίσει την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού ακόμη και παρεκκλίνοντας από την θέση του που είχε διατυπώσεις στις 10 Φεβρουαρίου ότι για οποιαδήποτε χορήγηση εμβολίου θα πρέπει να προηγηθεί η έγκριση του από την ΕΜΑ.

Ραγδαία η αύξηση κρουσμάτων

Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες από την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τον αριθμό νέων κρουσμάτων ή τον αριθμό των κατά κεφαλήν θανάτων.
Την Παρασκευή (26/2) η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους αυστηρούς περιορισμούς για τις κινήσεις των πολιτών που θα ισχύουν τις επόμενες τρεις εβδομάδες και αυστηροποίηση των μέτρων για το κλείσιμο των καταστημάτων και των σχολείων, αλλά δέχτηκε επικρίσεις από κάποιους οικονομολόγους και από συνδικάτα επειδή δεν επέβαλε περιορισμούς στις εταιρείες.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας της οποίας ηγείται θα εξετάσει αν θα απαιτήσει από τις 5 Μαρτίου οι εταιρείες που απασχολούν τουλάχιστον 250 υπαλλήλους να τους υποβάλουν σε τεστ για COVID-19, διαφορετικά να τιμωρούνται με πρόστιμο έως και τουλάχιστον 19.000 ευρώ.

Τραγικές οι ελλείψεις κλινών στα νοσοκομεία

Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη κάποιες εταιρείες στην Τσεχία έκλεισαν προσωρινά, γεγονός το οποίο προκάλεσε συστολή της οικονομίας σε επίπεδο ρεκόρ κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Αλλά το τελευταίο κύμα της πανδημίας έχει προκαλέσει μεγαλύτερο αριθμό ασθενών σε σοβαρή κατάσταση λόγω της COVID-19 και ορισμένα νοσοκομεία έχουν υποχρεωθεί να μεταφέρουν ασθενείς εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά εξαιτίας της αδυναμίας τους να τους νοσηλεύσουν.
Κατά τον τελευταίο χρόνο περίπου ένας στους δέκα Τσέχους μολύνθηκε με κορωνοϊό και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 20.339 από περίπου 600 που ήταν πριν από πέντε μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης