Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Τα σωματεία ζητούν από τον Draghi να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη «νέα» Alitalia

Ιταλία: Τα σωματεία ζητούν από τον Draghi να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη «νέα» Alitalia

Σε κρίσιμη φάση η διαδικασία για τη λειτουργία του νέου εθνικού αερομεταφορέα καθώς αναμένει την έγκριση της Κομισιόν – Αυτή την εβδομάδα οι διαβουλεύσεις με την Αρχή Ανταγωνισμού 

Σχετικά Άρθρα

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας πρέπει να δράσει γρήγορα προκειμένου να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο εθνικός αερομεταφοράς Alitalia, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση που εκπροσωπεί τους πιλότους και αεροσυνοδούς της αεροπορικής εταιρείας πριν από τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προγραμματισμένη εθνικοποίηση της εταιρείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021.

Ενισχύσεις

Η Ρώμη έχει διαθέσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου αερομεταφορέα, που ονομάζεται ITA, για να αντικαταστήσει την Alitalia και διοικείται από διορισμένους από το κράτος διοικητές από τότε που κηρύχθηκε πτώχευση το 2017.
Ο κρατικός αερομεταφορέας που ενθσχύεται από το κράτος, ωστόσο, χρειάζεται το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζήτησε ανοικτό διαγωνισμό για τα περιουσιακά στοιχεία της Alitalia και πιέζει τη νέα αεροπορική εταιρεία να εγκαταλείψει το παλιό εμπορικό σήμα και ορισμένα από τα slots σε διεθνείς αερολιμένες.

Ζημίες

Ο διαχειριστής της Alitalia διαμαρτυρήθηκε τον περασμένο μήνα ότι θα χρειαστούν τέσσερις έως πέντε μήνες για να οργανωθεί ένας ανοικτός διαγωνισμός, διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου η εταιρεία θα καταγράψει μεγαλύτερες ζημίες, καθώς το νέο σχήμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα στου καλοκαιριού.

Επιστολή

Τη Δευτέρα (1/3), η Εθνική Ομοσπονδία Αεροπορικών Μεταφορών της Ιταλίας (FNTA), η οποία μεταξύ άλλων εκπροσωπεί τα πληρώματα της Alitalia, πρότεινε την άμεση μεταφορά της μοναδικής αεροπορικής επιχείρησης από τον παλιό αερομεταφορέα στη νέα εταιρεία, προτρέποντας την κυβέρνηση να προωθήσει αυτήν τη λύση.
«Είναι σημαντικό να δράσουμε γρήγορα, έχοντας κατά προτεραιότητα τη μεταφορά των δταστηριοτήτων στο νέο φορέα», δήλωσε η FNTA σε δήλωση.

Αιτήματα 

Το σωματείο ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι ο νέος αερομεταφορέας θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα Alitalia και τα slots  καθώς και τα συμβόλαια για τη λειτουργία των επίγειων υπηρεσιών του φορέα.

Κομισιόν

Οι υπουργοί Οικονομίας, Μεταφορών και Μιομηχανίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ότι σκοπεύουν να υλοποιήσουν το σχέδιο για την εθνικοποίηση της αεροπορικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι θα συζητήσουν την λειτουργία του νέου σχήματος με την Επίτροπο της ΕΕ Margrethe Vestager αυτήν την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης