Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιθανόν και σήμερα 2/3 κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Navalny

ΗΠΑ: Πιθανόν και σήμερα 2/3 κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Navalny
Ποια μέτρα πιθανολογείται ότι θα ανακοινώσουν οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας αναμένεται οι ΗΠΑ να ανακοινώσουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Alexei Navalny, ο οποίος αποτελεί την κύρια επικριτική και αντιπολιτευτική φωνή της χώρας κατά του Κρεμλίνου και του προέδρου Putin.
Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση του προέδρου Biden να επιβάλλει κυρώσεις δείχνει και τη σκληρότερη στάση που θέλουν οι ΗΠΑ να τηρήσουν απέναντι στη Ρωσία σε σχέση τουλάχιστον με την προεδρία Trump.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλλει νέα τιμωρητικά μέτρα δυνάμει δύο εκτελεστικών προεδρικών διαταγμάτων.
Το πρώτο είχε εκδοθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας και παρέχει ευρείες δυνατότητες για την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους αξιωματούχους και το δεύτερο που εκδόθηκε το 2005 με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής και του νόμου περί Ελέγχου και Εξάλειψης των Όπλων Χημικού και Βιολογικού Πολέμου (1991).
Και τα δύο διατάγματα παγώνουν τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία αυτών που τα μέτρα στοχεύουν και απαγορεύουν σε αμερικανικές εταιρείες και φυσικά πρόσωπα να έχουν οποιεσδήποτε συναλλαγές με τους εν λόγω αξιωματούχους.
Υπενθυμίζεται πως ο Navalny αρρώστησε τον περασμένο Αύγουστο κατά τη διάρκεια πτήσης του από τη Σιβηρία και αμέσως μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε δηλητηριαστεί.
Το Κρεμλίνο είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης