Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος Biden «ενώνει» τις ανταγωνίστριες Johnson & Johnson - Merck για επιτάχυνση της παραγωγής περισσότερων εμβολίων

Ο πρόεδρος Biden «ενώνει» τις ανταγωνίστριες Johnson & Johnson - Merck για επιτάχυνση της παραγωγής περισσότερων εμβολίων
Το ρητό η «ισχύς εν τη ενώσει» κάνει πράξη ο Αμερικανός πρόεδρος για να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες

Το ρητό η «ισχύς εν τη ενώσει» κάνει πράξη ο Αμερικανός πρόεδρος και έπεισε την φαρμακοβιομηχανία Merck να βοηθήσει την ανταγωνίστρια Johnson & Johnson να παράξει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της ενάντια στον κορωνοϊό, σε μια συνεργασία που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden.
Την είδηση ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki.
Η παραγωγή εμβολίων της Johnson & Johnson παρουσιάζει καθυστερήσεις και η διοίκηση Biden πίεσε προς την κατεύθυνσης μιας τέτοιας συνεργασίας προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγικότητα.

Η «ισχύς εν τη ενώσει»

«Μόλις μάθαμε πως η Johnson & Johnson βρισκόταν πίσω στα στάδια παραγωγής, αναλάβαμε δράση προκειμένου να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία και να “ενώσουμε” δύο από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες» σημείωσε κατά την ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο, η Psaki.
Παρέμβαση του Λευκού Οίκου για την αύξηση της παραγωγήςΣύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που μεταδίδει την είδηση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ενεργοποιήσει το Διάταγμα της Παραγωγής για λόγους Ασφαλείας προκειμένου να εξοπλίσει τις μονάδες της Merck με τα απαραίτητα προκειμένου να παράξει το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την συνεργασία αυτή θα δοθούν αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς ο Joe Biden αναμένεται να μιλήσει στους δημοσιογράφους το απόγευμα (τοπική ώρα).
Το δημοσίευμα σημειώνει πως με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί ο εξοπλισμός με περισσότερες δόσεις του εμβολίου, το οποίο σημειωτέον είναι μονοδοσικό, γεγονός που θα σήμαινε παράλληλα και τον εμβολιασμό διπλάσιου αριθμού πολιτών.

Σωτήριες συνεργασίες φαρμακοβιομηχανιών στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό

Η Johnson & Johnson το εμβόλιο της οποίας εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον FDA, αναμένετο να παραδώσει 12 εκατομμύρια δόσεις ως τα τέλη του Φλεβάρη, ωστόσο διέθετε μόλις 4 εκατομμύρια έτοιμα προς παράδοση.
Η φαρμακοβιομηχανία έχει ωστόσο δεσμευθεί πως θα είναι σε θέση να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις, όπως έχει συμφωνήσει ως τα τέλη του Ιούνη.
Η Merck που συμφώνησε να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής τερμάτισε τις δοκιμές στο δικό της εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό τον Ιανουάριο, ενώ ανακοίνωσε ήδη από τότε πως εργάζεται σε συμφωνία προκειμένου να παράξει τα εμβόλια άλλων εταιρειών στις εγκαταστάσεις της.
Την πρακτική αυτή έχουμε παρατηρήσει και στην Ευρώπη, με την Sanofi να δεσμεύεται να συμβάλει στην παραγωγή εμβολίων τόσο για την Johnson & Johnson, όσο όμως και για το εμβόλιο της Pfizer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης