Διεθνή

ΗΠΑ: Δασμοί αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές αλουμινίου από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

ΗΠΑ: Δασμοί αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές αλουμινίου από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα
Οι δασμοί αυτοί κυμαίνονται από το 49,2-242,8% για τις εισαγωγές από τη Γερμανία ως το 4,83% για τις εισαγωγές από το Μπαχρέιν και το 0,00%-2,72% για τις εισαγωγές από την Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Τους οριστικούς δασμούς αντιντάμπινγκ στα κοινά φύλλα κράματος αλουμινίου που εισάγονται στην αμερικανική αγορά από 18 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Οι δασμοί αυτοί κυμαίνονται από το 49,2-242,8% για τις εισαγωγές από τη Γερμανία ως το 4,83% για τις εισαγωγές από το Μπαχρέιν και το 0,00%-2,72% για τις εισαγωγές από την Ελλάδα.
Η επιβολή των δασμών αντιντάμπινγκ ανακοινώθηκε μερικές ώρες μετά την επικύρωση του διορισμού της Gina Raimonto πρώην κυβερνήτριας του Ρόουντ Άιλαντ, στο αξίωμα της υπουργού Εμπορίου της κυβέρνησης του Joe Biden από την αμερικανική Γερουσία (84 ψήφοι υπέρ, 15 κατά).
Η έρευνα για το ντάμπινγκ και για τις κρατικές επιδοτήσεις είχε αρχίσει επί των ημερών της κυβέρνησης του Donald Trump, τον Μάρτιο του 2020. Τα κοινά φύλλα κράματος αλουμινίου χρησιμοποιούνται στην κατασκευή διαφόρων προϊόντων, από τις προσόψεις κτιρίων ως τα ρυμουλκούμενα φορτηγών και τις πινακίδες στους δρόμους.

Ποιες χώρες αφορούν οι δασμοί

Στις εισαγωγές από τη Γερμανία επιβλήθηκαν μακράν οι βαρύτεροι δασμοί. Η χώρα έκανε τις μεγαλύτερες εξαγωγές φύλλων αλουμινίου στις ΗΠΑ το 2019, αξίας 286,6 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο Μπαχρέιν, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με εξαγωγές αξίας 241,2 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ, επιβλήθηκε δασμός αντιντάμπινγκ 4,83% και επιπλέον δασμός εξαιτίας κρατικών ενισχύσεων ύψους ως και 6,44%.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε κατάλογο στον οποίο καταγράφονται οι δασμοί αντιντάμπινγκ και οι δασμοί εξαιτίας των κρατικών επιχορηγήσεων που επιβλήθηκαν.
Αφορούν την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κροατία, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιταλία, το Ομάν, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, τη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, την Ταϊβάν και την Τουρκία.
Οι δασμοί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Biden θα προστεθούν στους ήδη εφαρμοζόμενους ύψους 10% που είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση Trump στα περισσότερα εισαγόμενα προϊόντα αλουμινίου με την επίκληση της αμερικανικής νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης