Τελευταία Νέα
Διεθνή

IHS Markit: Με δύο ταχύτητες «τρέχει» η ευρωζώνη - Αύξηση της παραγωγής, συρρίκνωση στις υπηρεσίες

IHS Markit: Με δύο ταχύτητες «τρέχει» η ευρωζώνη - Αύξηση της παραγωγής, συρρίκνωση στις υπηρεσίες

Από τη μία πλευρά η μεταποίηση σημείωσε την πιο ισχυρή αύξηση παραγωγής των τελευταίων τεσσάρων μηνών τον Φεβρουάριο και από την άλλη ο τομέας των υπηρεσιών κατέγραψε ακόμη μία συρρίκνωση δραστηριότητας. Ανοδικά ο σύνθετος ΡΜΙ

Ανοδικά κινήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2021σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, δείχνοντας χαμηλότερο ρυθμό συρρίκνωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ιδιωτική εταιρεία IHS Markit.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ -περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες- ανήλθε στις 48,8 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 47,8 τον Ιανουάριο -ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.
Την ίδια ώρα, ο τομέας των υπηρεσιών παρέμεινε σε συρρίκνωση, με τον δείκτη ΡΜΙ στις 45,7 μονάδες -ελαφρώς υψηλότερα από τις 45,4 του Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι υψηλότερο από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό συρρίκνωση.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία έχει δύο ταχύτητες: Από τη μία πλευρά η μεταποίηση σημείωσε την πιο ισχυρή αύξηση παραγωγής των τελευταίων τεσσάρων μηνών, με στήριξη από την ισχυρή ζήτηση και από την άλλη πλευρά ο τομέας των υπηρεσιών κατέγραψε ακόμη μία συρρίκνωση δραστηριότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης