Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα εξαφάνισε βάσεις δεδομένων - κλειδιά, που αποκαλύπτουν την αλήθεια για τον κορωνοϊό

Η Κίνα εξαφάνισε βάσεις δεδομένων - κλειδιά, που αποκαλύπτουν την αλήθεια για τον κορωνοϊό
Η βάση δεδομένων περιέχει στοιχεία που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της εργασιακής σχέσης του εργαστηρίου της Wuhan με την EcoHealth Alliance του ερευνητή του ΠΟΥ, Peter Daszak, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ με 3,6 εκατ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Μυστική βάση δεδομένων του εργαστηρίου της Wuhan (WIV) που κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό πλέον η Κίνα, ίσως κρύβει την αλήθεια για την προέλευση του νέου κορωνοϊού Covid, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.
Συντάκτης της 25σέλιδης μελέτης είναι η DRASTIC, μια διεθνής, ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων και ερευνητών δεδομένων που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά της επίσημης έρευνας και να ανακαλύψουν την προέλευση του Covid.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπός τους και αναλυτής δεδομένων Gilles Demaneuf στην The Sun, είναι σίγουρο ότι γίνεται σκόπιμη απόπειρα συγκάλυψης σημαντικών δεδομένων από την Κίνα με διεθνή κάλυψη.
Στην έρευνά της η ομάδα ανακάλυψε ότι πλην των δεδομένων που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, και δεν είναι διαθέσιμα εκτός του WIV, υπάρχουν τουλάχιστον 15 βάσεις δεδομένων ιών που διαχειρίζεται το εργαστήριο και έχουν βγει, μυστηριωδώς, εκτός διαδικτύου.

Η σελίδες... φαντομάδες

Η ομάδα εντόπισε τις βάσεις των δεδομένων μέσω ανάλυσης των προσωρινά αποθηκευμένων και ακόμη διαθέσιμων στοιχείων.
Διαχειρίστρια των δεδομένων είναι η Δρ Shin Zhengli, γνωστή ως η «Bat Woman» της Κίνας, επικεφαλής στην έρευνα κατά του κορωνοϊού στο WIV, ενώ η κύρια βάση δεδομένων ονομάζεται "batvirus.whiov.ac.cn".
Οι βάσεις φέρεται να περιέχουν 22.000 δείγματα και ακολουθίες γενετικών υλικών ιών, 15.000 εξ’αυτών από νυχτερίδες, ενώ κάλυπτε 1.400 γνωστούς ιούς νυχτερίδων.
Ωστόσο, ένα τμήμα αυτής της βάσης δεδομένων ήταν κλειδωμένο σε οποιονδήποτε εκτός WIV - ακόμη και σε άλλους Κινέζους επιστήμονες – και η πρόσβαση δινόταν μόνο με έλεγχο και επαλήθευση ταυτότητας.
Το ακριβές περιεχόμενο της κλειδωμένης βάσης δεδομένων είναι άγνωστο, αλλά πιστεύεται ότι περιλαμβάνει δείγματα ιών που δεν είχαν ακόμη αλληλουχία, ή δεν ήταν έτοιμοι για δημοσίευση, ή γιατί ήταν... επικίνδυνοι και δεδομένα από ιστότοπους που το WIV ήθελε να κρατήσει μυστικά, από τον ανταγωνισμό.
Η έκθεση της DRASTIC εκτιμά ότι περιέχει τουλάχιστον 100 αδημοσίευτες ακολουθίες κορωνοϊών νυχτερίδων και δείγματα που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της εργασιακής σχέσης του WIV με την EcoHealth Alliance του ερευνητή του ΠΟΥ, Peter Daszak, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ με 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η εξαφάνιση για λόγους ασφαλείας!

Όπως είπε ο Demaneuf, «Το WIV ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να καταργήσει την πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων εν συνόλω, για λόγους ασφαλείας, επειδή είχαν γίνει στόχος χάκερ.
Αυτή η δικαιολογία είναι απλώς γελοία: η Κίνα, έχει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία να προστατεύσει τα δεδομένα και την πρόσβαση σε αυτά».
Η βάση δεδομένων "batvirus.whiov.ac.cn" βγήκε εκτός σύνδεσης για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2019 και έκτοτε δεν ήταν προσβάσιμη σε οποιονδήποτε εκτός WIV.
Τελευταία φορά που ενημερώθηκε ήταν στις 30 Δεκεμβρίου - την ημέρα που οι Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι αναγνώρισαν τον νέο ιό.
Η DRASTIC είναι σίγουρη για την προσπάθεια συγκάλυψης, και αφήνει αιχμές κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι ερευνητές του οποίου απέρριψαν μεν τη διαρροή από το εργαστήριο, αλλά για τη διαφάνεια στις βάσεις δεδομένων του εργαστηρίου δεν έβγαλαν άχνα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης