Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία - Προειδοποίηση για τσουνάμι
Το σεισμολογικό πρακτορείο της Νέας Ζηλανδίας GeoNet χαρακτήρισε τον σεισμό ως «σοβαρό» και είπε ότι είχε προκαταρκτικό μέγεθος 7,2

Ισχυρός σεισμός με προκαταρκτικό μέγεθος 7,3 ταρακούνησε τις ακτές του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, προκαλώντας αισθητές δονήσεις σε ολόκληρη την περιοχή, λένε αξιωματούχοι.
Ενώ παράλληλα έχει εκδοθεί ειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο σεισμός χτύπησε στις 2:27 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή (4/3) και επικεντρώθηκε περίπου 85 χιλιόμετρα (52 μίλια) ανατολικά του Te Aroroa ή 412 χιλιόμετρα (256 mi) ανατολικά του Όκλαντ. Χτύπησε σε βάθος περίπου 94 χιλιομέτρων (58 μίλια).
Το σεισμολογικό πρακτορείο της Νέας Ζηλανδίας GeoNet χαρακτήρισε τον σεισμό ως «σοβαρό» και είπε ότι είχε προκαταρκτικό μέγεθος 7,2.

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα (USGS) έθεσε το μέγεθος χαμηλότερο, στα 6,9.
Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Ζηλανδίας προειδοποιεί τους ανθρώπους κοντά στην ακτή να μετακινηθούν αμέσως σε υψηλότερο έδαφος.
«Αυτή η συμβουλή εκκένωσης παρακάμπτει τις τρέχουσες απαιτήσεις επιπέδου συναγερμού COVID-19», αναφέρει.
«Επικίνδυνα κύματα τσουνάμι από αυτόν τον σεισμό είναι πιθανά σε απόσταση 300 χλμ από το επίκεντρο κατά μήκος των ακτών της Νέας Ζηλανδίας», ανέφερε σε δήλωσή του το Κέντρο Προειδοποίησης για το Τσουνάμι του Ειρηνικού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης