Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι κατηγορίες του ΟΗΕ περί δηλητηρίασης Navalny είναι αβάσιμες

Ρωσία: Οι κατηγορίες του ΟΗΕ περί δηλητηρίασης Navalny είναι αβάσιμες
Ειδικοί Εισηγητές του ΟΗΕ δήλωσαν ότι πίστευαν ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του Ρώσου το 2020 και τη χαρακτήρισαν «απόπειρα δολοφονίας».
Σχετικά Άρθρα

Βολές κατά των εισηγητών του ΟΗΕ για την υπόθεση Navalny εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Οι ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ κατηγόρησαν αβάσιμα τη Ρωσία για συμμετοχή στη «δηλητηρίαση» του Navalny και δεν έχουν παρουσιαστεί αποδείξεις για αυτό, δήλωσε την Πέμπτη 4/3 η εκπρόσωπος.
Τη Δευτέρα 1/3, οι Ειδικοί Εισηγητές του ΟΗΕ δήλωσαν ότι πίστευαν ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του Ρώσου το 2020 και τη χαρακτήρισαν «απόπειρα δολοφονίας».

Η ανακοίνωση της Μόσχας

«Λυπούμαστε που οι ειδικοί εισηγητές του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ -το έργο τους πρέπει να χαρακτηρίζεται, καταρχάς, από τον επαγγελματισμό, μια αμερόληπτη προσέγγιση, την εξάρτηση από τα γεγονότα- έχουν βυθιστεί σε απαγορευμένες, ανεπιβεβαίωτες κατηγορίες και συνέβαλαν στο γεγονός αυτό η προηγούμενες γενικές στάσεις της Δύσης» δήλωσε η εκπρόσωπος σε ενημέρωση.
Πρόσθεσε δε πως «μέχρι τώρα, ίσως, οι ειδικοί εισηγητές δεν το ήξεραν αυτό, ίσως δούλευαν μόνο με στοιχεία από τη μία πλευρά».
«Καμία μεμονωμένη χώρα, ούτε ένας οργανισμός, ούτε ένα εργαστήριο δεν παρείχε στη Ρωσία αποδεικτικά στοιχεία για το γεγονός της λεγόμενης "δηλητηρίασης" του NavaLny από κάποιο χημικό παράγοντα που δεν περιλαμβάνεται στους καταλόγους ελέγχου της σχετικής σύμβασης για τα χημικά όπλα.
Μηδέν. Τίποτα» είπε η εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης