Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Συμφωνούμε με το ιταλικό «μπλόκο» στις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca

Γαλλία: Συμφωνούμε με το ιταλικό «μπλόκο» στις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca

Θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο» με την Ιταλία δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Olivier Veran επισημαίνοντας το ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο καθώς μαίνεται ο «πόλεμος» των εμβολίων

Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλία στηρίζει την απόφαση της Ιταλίας να μπλοκάρει τις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca στην Αυστραλία, σε μία εξέλιξη η οποία αποκαλύπτει ότι εντείνεται ο παγκόσμιος «πόλεμος» των εμβολίων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters την Παρασκευή 3 Μαρτίου.
«Φυσικά και κατανοώ την Ιταλία» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Olivier Veran, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.
«Θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο» παραδέχθηκε.

Κομισιόν

Η στήριξη από μία άλλη μεγάλη χώρα της Ε.Ε. έρχεται μετά το αίτημα της Αυστραλίας προς την Κομισιόν να εξετάσει τις ενέργειες της Ιταλίας.
Η Ιταλία ενημέρωσε την Κομισιόν ότι θα κάνει χρήση της δυνατότητάς της να «μπλοκάρει» τις εξαγωγές εμβολίων και η Κομισιόν δεν αντιτάχθηκε στην απόφασή της, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Ένωσης.

Καθυστερήσεις

Νωρίτερα ο Επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε., Valdis Dombrovskis, είχε επικοινωνία με τον Αυστραλό ομόλογό του.
Συζήτησαν τον μηχανισμό εξαγωγών, αλλά και τις υποχρεώσεις της AstraZeneca στο πλαίσιο της σύμβασής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Επιτρόπου Εμπορίου.
Να σημειωθεί ότι η Ε.Ε. είχε έρθει σε έντονη σύγκρουση με τη φαρμακοβιομηχανία με αντικείμενο τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης