Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ένα δωρεάν τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα για όλους τους πολίτες

Γερμανία: Ένα δωρεάν τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα για όλους τους πολίτες
Η εφαρμογή προειδοποίησης κρουσμάτων για τον κορωνοϊό (Corona-Warn-App) στα κινητά τηλέφωνα βρίσκεται πιθανόν μπροστά σε μια σημαντική εξέλιξη
Σχετικά Άρθρα

Αναλύοντας την στρατηγική των τεστ που θα εφαρμοστεί το προσεχές διάστημα υποστηρικτικά προς τους εμβολιασμούς και με στόχο την ασφαλέστερη σταδιακή επιστροφή στην «κανονικότητα», ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας διαβεβαίωσε ότι τα τεστ είναι «υπεραρκετά» και θα υπερκαλύψουν τη ζήτηση, η οποία αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί.
Από την ερχόμενη Δευτέρα (8/3) κάθε πολίτης θα μπορεί να υποβάλλεται δωρεάν σε ένα «γρήγορο» τεστ την εβδομάδα.
Εφόσον το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα γίνεται περαιτέρω διερεύνηση με μοριακό τεστ PCR.
Σε τουλάχιστον ένα «γρήγορο» τεστ την εβδομάδα θα υποβάλλονται στο εξής υποχρεωτικά και οι εκπαιδευτικοί, με ευθύνη των ίδιων των σχολείων, ενώ από αύριο (4/3) θα πωλούνται στο λιανικό εμπόριο «γρήγορα» τεστ από διάφορες εταιρίες, τα οποία μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μόνος.
Η τιμή τους κυμαίνεται στα 4-5 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Spahn, ο οποίος έχει το τελευταίο διάστημα δεχθεί έντονη κριτική για τα προβλήματα με την προμήθεια των τεστ και των εμβολίων, υπάρχουν σήμερα 150 εκατομμύρια «γρήγορα» τεστ αντιγόνων, ενώ για όλο το έτος έχουν εξασφαλιστεί συνολικά 800 εκατομμύρια.
Σε ό,τι αφορά τα τεστ που θα διενεργούνται στο σπίτι, έχουν εξασφαλιστεί ήδη 200 εκατομμύρια και βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους κατασκευαστές για μεγαλύτερες ποσότητες.

Aποτελέσματα γρήγορων διαγνωστικών τεστ ενδέχεται σύντομα να ενσωματωθούν σε εφαρμογή κινητών

Η εφαρμογή προειδοποίησης κρουσμάτων για τον κορωνοϊό (Corona-Warn-App) στα κινητά τηλέφωνα βρίσκεται πιθανόν μπροστά σε μια σημαντική εξέλιξη.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας εξετάζει εάν τα αποτελέσματα των γρήγορων διαγνωστικών τεστ μπορούν να ενσωματωθούν στην εφαρμογή αυτή στο μέλλον, ώστε να χρησιμοποιούνται και ως αποδεικτικό στοιχείο, γράφει το περιοδικό «Spiegel».
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι εταιρείες Telekom και SAP οι οποίες συμμετέχουν στην εφαρμογή προειδοποίησης για τον κορονοϊό (Corona-Warn-App), πρότειναν την περασμένη εβδομάδα στο ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας υπό τον Spahnνα τροποποιηθεί αναλόγως η εν λόγω εφαρμογή προειδοποίησης κρούσματος κορωνοϊού, το οποίο υποβοηθά την ιχνηλάτιση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, το υπουργείο Υγείας εξετάζει επί του παρόντος «το κατά πόσον είναι εφικτή τεχνικά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των γρήγορων διαγνωστικών τεστ αντιγόνου στην εφαρμογή αυτή, η οποία να μπορεί να χρησιμεύει και ως αποδεικτικό και η οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και γρήγορη στην χρήση της».
Tα γρήγορα διαγνωστικά τεστ θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην νέα στρατηγική των τεστ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αφού από τα καταγραφόμενα κρούσματα θα εξαρτάται πλέον που και σε ποιο βαθμό θα χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης