Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνονται οι επιθέσεις των ανταρτών Houthi με πυραύλους και drones κατά της Σαουδικής Αραβίας

Εντείνονται οι επιθέσεις των ανταρτών Houthi με πυραύλους και drones κατά της Σαουδικής Αραβίας
Η κλιμάκωση των επιθέσεων των Houthi είναι αποτέλεσμα των επιτυχιών της Σαουδικής Αραβίας στη Marib
Σχετικά Άρθρα

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε, πως κατέστρεψε 10 drones τα οποία εκτοξεύθηκαν από τους αντάρτες Houthi στην Υεμένη.
Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό το Ριάντ δεν καθόρισε τους στόχους των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ανταρτών αλλά έκανε λόγο για μη «στρατιωτικές θέσεις».
Το Σάββατο (6/3/2021), ο συνασπισμός ανακοίνωσε, πως αναχαίτισε επτά drones που είχαν κατεύθυνση το Khamis Mushait και το Jazan στη νότια Σαουδική Αραβία.
Οι Houthi, οι οποίοι μάχονται τον συνασπισμό από τότε που παρενέβη στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης τον Μάρτιο του 2015, αύξησαν πρόσφατα τις διασυνοριακές επιθέσεις με πυραύλους και drones
στη Σαουδική Αραβία.

κλιμάκωση των συγκρούσεων

Οι μάχες έχουν επίσης ενταθεί στην Υεμένη στις περιοχές Marib και Taiz.
Η κλιμάκωση των επιθέσεων των Houthi – φίλα προσκείμενων στο Ιράν - ήταν αποτέλεσμα των επιτυχιών του συνασπισμού στη Marib, αναφέρει το Reuters.
Οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειές τους για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η οποία θεωρείται σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή ως πόλεμος μεταξύ Σαουδικής Αραβίας …δι΄αντιπροσώπων.
Τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε δύο στρατιωτικούς ηγέτες Houthi, στην πρώτη ενέργεια εναντίον των ανταρτών υπό τη διοίκηση Biden.
Οι αντάρτες που εκδίωξαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση από την εξουσία στην πρωτεύουσα Sanaa στα τέλη του 2014, αρνούνται πως είναι υποχείρια της Τεχεράνης και διακηρύττουν πως μάχονται ένα διεφθαρμένο σύστημα και μια ξένη επιθετικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης