Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινέζοι χάκερς πίσω από την κλοπή χιλιάδων email της Microsof από τράπεζες και επιχειρήσεις

Κινέζοι χάκερς πίσω από την κλοπή χιλιάδων email της Microsof από τράπεζες και επιχειρήσεις
Η ομάδα χάκερ με το όνομα Hafnium οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά ασφαλείας της εφαρμογής και έκλεψαν email από αμερικανικούς servers
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση από χάκερς δέχθηκε το επιχειρηματικό λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft, το Microsoft Exchange Server, με αποτέλεσμα χιλιάδες email να είναι εκτεθειμένα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Microsoft ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από ομάδα χάκερ με το όνομα Hafnium οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά ασφαλείας της εφαρμογής και έκλεψαν email από αμερικανικούς servers. Η εταιρεία θεωρεί ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση είναι η κινεζική κυβέρνηση.

Πάνω από 60.000 θύματα

Το χακάρισμα έχει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 60.000 γνωστά θύματα παγκοσμίως, σύμφωνα με πρώην ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο με γνώση του θέματος. Πολλά από αυτά φαίνεται να είναι μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.
Τα θύματα που έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν από τράπεζες και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας έως οίκους ευγηρίας και μία εταιρεία παγωτού, σύμφωνα με την Huntress, εταιρεία που παρακολουθεί την ασφάλεια των πελατών.
Αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι ειδικοί της συνεργάστηκαν με τουλάχιστον 50 θύματα, προσπαθώντας να προσδιορίσουν γρήγορα ποια δεδομένα έχουν λάβει οι χάκερ.

Η Κίνα πίσω από την επίθεση

Η επίθεση προκάλεσε την ανησυχία των αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, εν μέρει επειδή οι χάκερ κατάφεραν να χτυπήσουν τόσα πολλά θύματα τόσο γρήγορα. Οι ερευνητές λένε ότι στις τελικές φάσεις της επίθεσης, οι χάκερ φάνηκαν να έχουν αυτοματοποιήσει τη διαδικασία, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες νέα θύματα από όλο τον κόσμο μέσα σε λίγες μέρες.
Νωρίτερα, η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας για τον Κυβερνοχώρο και τις Υποδομές (CISA) εξέδωσε οδηγία έκτακτης ανάγκης σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την παραβίαση ασφαλείας της υπηρεσίας email της Microsoft ως συνεχή και «ενεργή απειλή».
Ο αριθμός των θυμάτων της κινεζικής επίθεσης συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία και η Microsoft συνιστά άμεσα στους χρήστες της εφαρμογής να εγκαταστήσουν τις νέες ενημερώσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης