Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Πρώτο βήμα προς την κανονικότητα για τη Βρετανία η επαναλειτουργία των σχολείων στις 8/3

Johnson: Πρώτο βήμα προς την κανονικότητα για τη Βρετανία η επαναλειτουργία των σχολείων στις 8/3
O Johnson ανακοίνωσε έναν οδικό χάρτη για την άρση των περιοριστικών μέτρων, που προβλέπει πρώτα την επαναλειτουργία των σχολείων
Σχετικά Άρθρα

Η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της Αγγλίας τη Δευτέρα (8/3/2021) θα σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα προς την ομαλότητα και είναι δυνατή μόνο λόγω των προσπαθειών των πολιτών να μειώσουν τα ποσοστά μόλυνσης Covid -19, όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson.
O Johnson ανακοίνωσε έναν οδικό χάρτη για την άρση των περιοριστικών μέτρων, που προβλέπει πρώτα την επαναλειτουργία των σχολείων και σε μεταγενέστερα στάδια τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και το άνοιγμα των καταστημάτων.
Στο τελικό στάδιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο στις 21 Ιουνίου, η κυβέρνηση ελπίζει να καταργήσει όλα τα εναπομείναντα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Εθνική προσπάθεια η επαναλειτουργία των σχολείων»

«Το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί μια πραγματικά εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση αυτού του ιού», δήλωσε ο Johnson.
«Χάρη στην αποφασιστικότητα κάθε ατόμου σε αυτήν τη χώρα μπορούμε να αρχίσουμε να πλησιάζουμε πιο κοντά σε μια αίσθηση κανονικότητας - και είναι σωστό να φέρουμε τους νέους μας πίσω στην τάξη είναι το πρώτο βήμα», σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός , όπως μεταδίδει το Reuters.
O υπουργός Παιδείας Gavin Williamson χαιρέτισε επίσης την επαναλειτουργία των σχολείων ως «το πρώτο βήμα προς αυτή τη διαδικασία επαναφοράς και να ξαναγυρίσουμε όλοι στη ζωή που είχαμε μόλις πριν από ένα χρόνο».
Είπε επίσης στο Sky News ότι η κυβέρνηση εξετάζει μια δέσμη προτάσεων προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές να καλύψουν τις χαμένες ώρες εκπαίδευσης, όπως μια μεγαλύτερη σχολική ημέρα.
Κάθε βήμα στον οδικό χάρτη θα εξαρτηθεί από το επίπεδο των κρουσμάτων Covid, αναφέρει η κυβέρνηση.
Ελπίζει ότι η πανδημία μπορεί να περιοριστεί από την εμβολιαστική εκστρατεία, καθώς έχει ήδη χορηγηθεί μια δόση σε σχεδόν 22 εκατομμύρια άτομα, καθώς και τα μαζικά τεστ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης