Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του αστυνομικού που κατηγορείται για τη δολοφονία του George Floyd

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του αστυνομικού που κατηγορείται για τη δολοφονία του George Floyd
Στις 25 Μαΐου 2020 ο 44χρονος αστυνομικός επί σχεδόν εννέα λεπτά πίεζε με το γόνατό του τον λαιμό του Floyd ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος δίπλα σε ένα περιπολικό και διαμαρτυρόταν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει
Η δίκη του αστυνομικού που κατηγορείται για την δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd ξεκίνησε σήμερα (9/3), με τη διαδικασία επιλογής των ενόρκων, εννέα μήνες μετά την τραγωδία που οδήγησε σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, το περασμένο καλοκαίρι, του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ.
Το δικαστήριο της Μινεάπολις ξεκίνησε αυτή τη φάση της διαδικασίας με καθυστέρηση μίας ημέρας, λόγω της συνεχιζόμενης συζήτησης για το ποιες κατηγορίες θα αποδοθούν στον Derek Chauvin.
Στις 25 Μαΐου 2020 ο 44χρονος αστυνομικός επί σχεδόν εννέα λεπτά πίεζε με το γόνατό του τον λαιμό του Floyd ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος δίπλα σε ένα περιπολικό και διαμαρτυρόταν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Η διαδικασία της δίκης

Η δίκη θα ξεκινήσει με την επιλογή των ενόρκων, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.
Οι εναρκτήριες δηλώσεις στο δικαστήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε σχέδιο νόμου με την ονομασία
«Πράξη G. Floyd: Δικαιοσύνη στην Αστυνόμευση», που προβλέπει μια βαθιά μεταρρύθμιση των δυνάμεων της τάξης και περιορίζει τη χρήση υπέρμετρης βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.
Ο θάνατος του Floyd, τον Μάιο του 2020, ήταν καταλυτικός για το ξέσπασμα μαζικών διαδηλώσεων ενάντια στον ρατσισμό και στην αστυνομική βία στις ΗΠΑ  με το σύνθημα Black Lives Matter να ακούγεται σε κάθε μεριά του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης