Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marine Le Pen για... πρόεδρος της Γαλλίας

Marine Le Pen για... πρόεδρος της Γαλλίας
Ένας στους δύο Γάλλους βλέπει τη Le Pen στο Elysee
Πεπεισμένη ότι θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας εμφανίστηκε η Marine Le Pen, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα εξηγήσει στους Γάλλους πολίτες γιατί αξίζει να βρεθεί στο Elysee.
«Νομίζω ότι θα κερδίσω», δήλωσε η επικεφαλής του National Rally σε συνέντευξή της στη γαλλική τηλεόραση BFM, προσθέτοντας ότι ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν με την ιδέα να αναλάβει τα ηνία της χώρας.
«Έχω ένα χρόνο μπροστά μου για να τους εξηγήσω τι θέλω να κάνω», ανέφερε.

Η δημοσκοπική κούρσα

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση για τη Harris International έδειξε ότι ο Πρόεδρος Emmanuel Macron διατηρεί το προβάδισμα από την Le Pen εν όψει των εκλογών του Απριλίου 2022, αν και το πλεονέκτημά του είναι πολύ πιο περιορισμένο από όταν το αντιμετώπισε το 2017.
Έδειξε επίσης ότι οι μισοί οι ψηφοφόροι που υποστηρίζουν άλλους υποψηφίους θα απείχαν στον δεύτερο γύρο εάν έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ των δύο.
Και λίγο πριν από την εμφάνιση της στην τηλεόραση, μια νέα έρευνα της Elabe έδειξε ότι ένας στους δύο Γάλλους πιστεύει ότι είναι πιθανό να κερδίσει αυτή τη φορά, στην τρίτη προσπάθειά της να διεκδικήσει την προεδρία.

Η αλλαγή της Le Pen

Για να ενισχύσει τη θέση της, η κόρη του ιδρυτή του κόμματος Jean-Marie Le Pen στηρίζεται στην οικονομική ανισότητα και την κυριαρχία του Παρισιού, στους ηγέτες των διαδηλώσεων του Yellow Vest που εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα το 2018.
Αποκλιμάκωσε επίσης τη ρητορική της κατά της ΕΕ και έλαβε μέτρα για να ξεριζώσει τους ρατσιστές στο κόμμα της.
Αντ' αυτού εστιάζει τη ρητορική της στην ασφάλεια, το Ισλάμ και τη μετανάστευση.
Όταν ρωτήθηκε αν ήταν ξενοφοβική, είπε: «Δεν έχω αρνητικά συναισθήματα απέναντι στους ξένους, ούτε μίσος, ούτε φόβο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης