Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Πρόστιμα σε 12 τεχνολογικούς κολοσσούς για μονοπωλιακές πρακτικές

Κίνα: Πρόστιμα σε 12 τεχνολογικούς κολοσσούς για μονοπωλιακές πρακτικές

Το Πεκίνο ελέγχει την κινεζική τεχνολογική αγορά για περιπτώσεις κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης και παραβίασης των δικαιωμάτων των καταναλωτών

Σχετικά Άρθρα

Πρόστιμα σε δώδεκα τεχνολογικές εταιρείες μεταξύ των οποίων κάποιες μεγαθήρια επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, για υποθέσεις που σχετίζονται με παραβιάσεις των αντιμονοπωλιακών κανόνων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters τη Παρασκευή 2021.
Το Πεκίνο έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τον έλεγχο στους διαδικτυακούς κολοσσούς, καθώς εξετάζει την πιθανότητα αυτοί να έχουν υιοθετήσει μονοπωλιακές πρακτικές και εάν οι πρακτικές του πραραβιάζουν τα δικαιώματα των καταναλωτών.
Στις εταιρείες αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Baidu, Tencent, Didi Chuxing, SoftBank και μία θυγατρική εταιρεία της ByteDance, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κινεζικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SAMR).

Οι έρευνες

Στις εταιρείες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500.000 γιουάν στην καθεμία, για εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν προσπαθήσει να αποκλείσουν τον ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες, σύμφωνα με τη SAMR.
Η Tencent σε δήλωσή της ανέφερε ότι θα συμμορφωθεί άμεσα και θα παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά τις μελλοντικές της κινήσεις, ενώ η SoftBank, η Baidu και η Didi δεν προέβησαν σε κάποια δήλωση
Η SAMR επίσης επέβαλε πρόστιμα στην Alibaba, την China Liter θυγατρική της Tencent και σε άλλες εταιρείες επειδή δεν παρείχαν πληροφορίες για συμφωνίες που άπτονται των αντιμονοπωλιακών κανόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης