Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μιανμάρ: Αιματηρή καταστολή με 12 νεκρούς - Πολιτικές κινήσεις ενάντια στο πραξικόπημα

Μιανμάρ: Αιματηρή καταστολή με 12 νεκρούς -  Πολιτικές κινήσεις ενάντια στο πραξικόπημα
Οι δυνάμεις ασφαλείας των πραξικοπηματιών στη Μιανμάρ επιχειρούν σαν να βρίσκονται σε πεδίο μάχης, καταγγέλλουν ακτιβιστές

Αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Μιανμάρ από τις δυνάμεις ασφαλείας των πραξικοπηματιών.
Τουλάχιστον 12 διαδηλωτές σκότωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πέντε άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ σε διαμαρτυρία στη Mandalay, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ένα άλλο άτομο σκοτώθηκε στην κεντρική πόλη Pyay και δύο δολοφονήθηκαν στην εμπορική πρωτεύουσα Yangon, όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Ενεργούν σαν να βρίσκονται σε ζώνη πολέμου, με άοπλους ανθρώπους», δήλωσε ο ακτιβιστής Myat Thu. στο Mandalay.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ένας 13χρονος.
Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μιανμάρ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στο πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021.
Μέσα ενημέρωσης, που πρόσκεινται στους πραξικοπηματίες, χαρακτήρισαν τους διαδηλωτές , «εγκληματίες».

Πολιτικές κινήσεις κατά των πραξικοπηματιών

Ο Mahn Win Khaing Than, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και βρίσκεται μαζί με τους περισσότερους ανώτερους αξιωματούχους του κυβερνώντος Εθνικού Συνδέσμου για το Κόμμα Δημοκρατίας, απευθύνθηκε στο κοινό μέσω του Facebook, λέγοντας:
«Αυτή είναι η πιο σκοτεινή στιγμή του έθνους και η στιγμή που η αυγή είναι κοντά».
Διορίστηκε αναπληρωτής αντιπρόεδρος από εκπροσώπους των εκτοπισμένων βουλευτών της Μιανμάρ, της Επιτροπής Αντιπροσώπευσης του Pyidaungsu Hluttaw (CRPH) και η οποία πιέζει να αναγνωριστεί ως η νόμιμη κυβέρνηση
Η ομάδα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια ομοσπονδιακή δημοκρατία και οι ηγέτες συναντήθηκαν με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εθνοτικών ένοπλων οργανώσεων της Μιανμάρ, οι οποίες ελέγχουν ήδη τεράστιες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης