Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ψεκάστε με αντισηπτικό τις πόλεις από τα ελικόπτερα» προτείνει πολιτικός της Βραζιλίας

«Ψεκάστε με αντισηπτικό τις πόλεις από τα ελικόπτερα» προτείνει πολιτικός της Βραζιλίας
Ο Βραζιλιάνος πολιτικός θεωρεί ότι το απολυμαντικό χεριών θα κάνει δουλειά καθώς η χώρα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση - Πάνω από 280.000 οι νεκροί από κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα

Την επιστράτευση σε ελικόπτερα και αεροπλάνα ώστε να ψεκάσουν περιοχές της Βραζιλίας με αντισηπτικό τζελ προτείνει ένας Βραζιλιάνος πολιτικός, ως ένα «αποτελεσματικό μέτρο για την εξάλειψη του κορωνοϊού».

«Έχουμε πολλούς επιχειρηματίες εδώ που διαθέτουν ελικόπτερα και αεροπλάνα», πρότεινε ο πολιτικός Alberi Dias, όπως αναφέρει η «Guardian».

Η πρότασή του διατυπώθηκε δημοσίως και, όπως είπε, αρχικά θα μπορούσε να ψεκαστεί η πόλη του στη νότια πολιτεία του Ρίο γκράντε ντο Σουλ.

Ο Βραζιλιάνος πολιτικός θεωρεί ότι το απολυμαντικό χεριών θα κάνει δουλειά καθώς η χώρα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση σε ότι αφορά την πανδημία του κορωνοιού.

Πάνα από 280 χιλιάδες οι νεκροί

«Έχουμε πολλούς επιχειρηματίες εδώ που διαθέτουν ελικόπτερα και αεροπλάνα… Δεν ξέρω αν υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα, γιατί ο ιός είναι στον αέρα.
Είναι σαν κάτι από έναν άλλο κόσμο», τόνισε ο ίδιος , σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο ιστότοπο ειδήσεων «Metrópoles»
«Εφόσον χρησιμοποιούνται αεροπλάνα για τον ψεκασμό καλλιεργειών γιατί όχι και για τον κορωνοιό;», υποστήριξε ο 50χρονος πολιτικός, η πολιτεία του οποίου δέχεται σφοδρό πλήγμα από την πανδημία της νόσου .
«Ίσως είναι καλή ιδέα γιατί το απολυμαντικό τζελ με αλκοόλ δεν βλάπτει».
Υπήρξαν πάντως και κάποιοι συνάδελφοί του που έσπευσαν να επικρίνουν την πρότασή του ως πολύ προχωρημένη και αναποτελεσματική.
Πάντως, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν έχει δώσει το πράσινο φως για να ψεκαστούν οι πόλεις της χώρας με απολυμαντικό.
Από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid- 19, oι νεκροί στη Bραζιλία από επιπλοκές της νόσου έχουν ξεπεράσει τις 280 χιλιάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης