Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden κατά Erdogan: Απογοητευτική η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Biden κατά Erdogan: Απογοητευτική η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης
«H αδικαιολόγητη αυτή κίνηση είναι ένα αποκαρδιωτικό βήμα προς τα πίσω, στο διεθνές κίνημα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», είπε χαρακτηριστικά ο Biden
Σχετικά Άρθρα

Την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία καυτηριάζει ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden.
O πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για βαθύτατα απογοητευτική εξέλιξη, αφήνοντας αιχμές για τον Τούρκο ομόλογό του,.Recep Tayyip Erdogan.
«H αδικαιολόγητη αυτή κίνηση είναι ένα αποκαρδιωτικό βήμα προς τα πίσω, στο διεθνές κίνημα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Biden.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

«Η ξαφνική και αδικαιολόγητη απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, είναι βαθιά απογοητευτική.
Σε όλο τον κόσμο, παρατηρούμε αύξηση στον αριθμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών για αύξηση των γυναικοκτονιών στην Τουρκία, το πρώτο έθνος που υπέγραψε τη σύμβαση.
Οι χώρες θα έπρεπε να εργαστούν για να ενισχύσουν και να ανανεώσουν τις δεσμεύσεις τους για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, χωρίς να απορρίπτουν τις διεθνείς συνθήκες που αποσκοπούν στην προστασία των γυναικών και την ευθύνη των κακοποιών.
Αυτό είναι ένα απογοητευτικό βήμα προς τα πίσω για το διεθνές κίνημα για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως.
Η βία που βασίζεται στο φύλο είναι μια μάστιγα που αγγίζει κάθε έθνος σε κάθε γωνιά του κόσμου…
Πονάει όλους μας, και όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να δημιουργήσουμε κοινωνίες όπου οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς βία».

Κριτική και από τη Γαλλία

Εκτός των ΗΠΑ και η Γαλλία έστρεψε τα πυρά της στην τουρκική κυβέρνηση για την απόφαση αυτή.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για την απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από τη διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα οπισθοδρόμηση σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα αποχωρεί από αυτή τη συμφωνία του Συμβουλίου της Ευρώπης, στόχος της οποίας είναι να εξαλειφθεί η ενδοοικογενειακή βία και να προωθηθεί η ισότητα.
«Η απόφαση θα επηρεάσει πρωτίστως τις γυναίκες της Τουρκίας, στις οποίες η Γαλλία εκφράζει την αλληλεγγύη της», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης