Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» μεταξύ Κίνας και Tesla για τα περί κατασκοπείας - Η απάντηση του Elon Musk

«Πόλεμος» μεταξύ Κίνας και Tesla για τα περί κατασκοπείας - Η απάντηση του Elon Musk
Σύμφωνα με το Bloomberg οι ένστολοι ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla θα πρέπει να τα σταθμεύουν εκτός των εγκαταστάσεων, αλλά και εκτός των στρατιωτικών συγκροτημάτων κατοικιών όπου και διαμένουν
Σχετικά Άρθρα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση που έλαβε η κινεζική κυβέρνηση για απαγόρευση της χρήσης των αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας Tesla από το στρατιωτικό προσωπικό της αλλά και από αξιωματούχους υπό τον φόβο... κατασκοπείας.
Σύμφωνα με πηγές, το Πεκίνο ανησύχησε πως τα στιγμιότυπα που μπορούν να λάβουν οι κάμερες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla θα μπορούσαν να σταλούν στην Αμερική.
Η εν λόγω απαγόρευση εισόδου στα κινεζικά στρατόπεδα προκαλεί πολλά ερωτηματικά, πολλώ δε μάλλον όταν η εταιρεία του Elon Musk διατηρεί εργοστάσιο κοντά στη Σαγκάη, το οποίο είναι και το πρώτο εκτός των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Bloomberg οι ένστολοι ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla θα πρέπει να τα σταθμεύουν εκτός των εγκαταστάσεων, αλλά και εκτός των στρατιωτικών συγκροτημάτων κατοικιών όπου και διαμένουν.

Η απάντηση του Elon Musk

Η Tesla Inc. δεν θα παράσχει ποτέ στην κυβέρνηση των ΗΠΑ δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα οχήματά της στην Κίνα ή σε άλλες χώρες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας,  σε συνέδριο στην Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας συμμετείχε στο διαδικτυακό Φόρουμ Ανάπτυξης, που έγινε στο Πεκίνο με την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης και  τόνισε πως καμία εταιρεία -αμερικανική ή κινεζική- δεν θα ρίσκαρε να συγκεντρώσει προσωπικά δεδομένα χρηστών της και να τα διαμοιράσει σε μια ξένη κυβέρνηση.
"Οι αρνητικές επιπτώσεις για μια εμπορική εταιρεία από κάτι τέτοιο θα ήταν τεράστιες", είπε ο Musk προσθέτοντας πως "αν η Tesla κατηγορούνταν για κατασκοπεία θα κινδύνευε να κλείσει όλες τις επιχειρήσεις της, κάτι που θα είχε τεράστιο κόστος".

Για το μπλόκο του TikTok

Αναφερθείς στην απαγόρευση της κινεζικής πλατφόρμας του TikTok από την αμερικανική κυβέρνηση, ο Musk είπε ότι οι ανησυχίες για κατασκοπεία είναι υπερβολικές. "Είναι παράλογο να ανησυχεί η αμερικανική κυβέρνηση για κατασκοπεία μέσω του TikTok, από τη στιγμή μάλιστα που οι χρήστες της πλατφόρμας ανεβάζουν βίντεο με αστείους χορούς και αστεία στιγμιότυπα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης