Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αποκλιμάκωση των αποδόσεων του ευρώ με το βλέμμα στο τρίτο κύμα της πανδημίας

Ευρωζώνη: Αποκλιμάκωση των αποδόσεων του ευρώ με το βλέμμα στο τρίτο κύμα της πανδημίας
Οι επενδυτές προεξοφλούν την τήρηση της δέσμευσης της ΕΚΤ για επιτάχυνση στις αγορές ομολόγων λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας ενώ η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε στο -0,37%, στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα πέντε εβδομάδων
Σχετικά Άρθρα

Η τάση αποκλιμάκωσης στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρώ συνεχίστηκε, υπό το φόβο ότι τα πιο αυστηρά νέα περιοριστικά μέτρα για τη συγκράτηση του τρίτου κύματος κορωνοϊού θα πλήξουν την οικονομία της Ευρωζώνης σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters
Όπως επισημαίνεται, εν όσω διαρκεί η υγειονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις, η ΕΚΤ θα εκπληρώνει τη δέσμευσή της για επιτάχυνση στις εβδομαδιαίες αγορές ομολόγων και θα διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική.
Οι ανοδικές πιέσεις ανακόπηκαν εν μέρει από τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, από τη στιγμή που ο σχετικός δείκτης της Markit επέστρεψε πάνω από το ορόσημο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, το Μάρτιο, στο 52,5, από το 48,8 του Φεβρουαρίου, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018.
΄
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε στο -0,37%, στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα πέντε εβδομάδων, ενώ από τις αρχές της εβδομάδας έως σήμερα έχει χάσει έξι μονάδες βάσης.
Αντίστοιχη πτώση παρουσίασαν και οι υπόλοιπες αποδόσεις του ευρώ.
Σύμφωνα με σημείωμα της ING, η αναζωπύρωση των ανησυχιών για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη ενδεχομένως να κρατήσει τις αποδόσεις σε χαμηλά επίπεδα το επόμενο διάστημα.

Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του 10ετούς περιορίστηκε δύο μονάδες βάσης, στο 0,85% με το spread στις 120 μονάδες βάσης.
Ωστόσο, αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν οι τίτλοι με λήξη το 2022 έως το 2025.
O όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 204 εκατ.ευρώ εκ των οποίων τα 155 εκατ.ευρώ έγιναν στους βραχυπρόθεσμους τίτλους.

Μετά την πανδημία

Ο Sarang Kulkarni, διαχειριστής κεφαλαίου της Vanguard, σημειώνει ότι οι αγορές έχουν αρχίσει να «σκέφτονται» πώς θα είναι ο κόσμος όταν η οικονομική δραστηριότητα αποκατασταθεί και αυτό ακριβώς το σκεπτικό αναμένεται να χαρακτηρίσει τις κινήσεις τους επόμενους 24 έως 36 μήνες.
Το βασικό θέμα συζήτησης για τις αγορές κρατικών και εταιρικών ομολόγων, σύμφωνα με τον διαχειριστή, είναι όταν θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης, πότε οι κεντρικές τράπεζες θα αποσύρουν την άκρως χαλαρή νομισματική πολιτική τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης