Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ο Elon Musk θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος μέχρι το 2025, γράφοντας ιστορία με την Tesla»

«Ο Elon Musk θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος μέχρι το 2025, γράφοντας ιστορία με την Tesla»
Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού της Tesla, Elon Musk μπορεί να χαράξει τη δική του ιστορία
Σχετικά Άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού της Tesla, Elon Musk μπορεί να χαράξει τη δική του ιστορία καθώς ενδέχεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Ark Invest, αναφέρει το CNBC.
Ειδικότερα, βάσει εκτιμήσεων της Ark Invest Management η μετοχή της Tesla στο χρηματιστήριο δύναται να φτάσει τα 3.000 δολάρια μέχρι το 2025, από την τρέχουσα αξία των 655 δολ.
Συμπερασματικά, η εταιρεία θα αξίζει σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τον Elon Musk ως ιδρυτή της, να κατακτά έτσι τον τίτλο του πρώτου τρισεκατομμυριούχου.
Πέρυσι (2020), η ARK είχε εκτιμήσει ότι η τιμή της μετοχής της Tesla θα έφτανε τα 7.000 δολ ανά μετοχή το 2024.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα μέσα του 2020, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την αξία της κατά 743%.
Επί της ουσίας, η συνολική περιουσία του Musk ανέρχεται στα 174 δισ. δολάρια, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό, αισθητά τη ψαλίδα με τον ανταγωνιστή του και νούμερο 1 πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, Jeff Bezos.
Στις αρχές του 2020, η μετοχή της Tesla στην Wall Street είχε αποτίμηση της τάξης των 88 δολαρίων.
Μέσα σε ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου 2021, η αποτίμηση είχε δεκαπλασιαστεί και έφτανε τα 880 δολάρια, χαρίζοντας παράλληλα τον ιδιοκτήτη της τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.

«Κονταροχτυπιούνται» για την κορυφή Musk και Bezos

Προς ώρας πάντως, Musk και Bezos εξακολουθούν να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση του δείκτη με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, από τότε που ο ιδρυτής της Tesla βρέθηκε στην πρώτη θέση τον Ιανουάριο του 2021, όταν η περιουσία του ανήλθε στα 210 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα ο μεγιστάνας της Amazon κατάφερε και πάλι να κλέψει τον τίτλο από τα χέρια του Musk, όταν η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκανε βουτιά 36%. Τώρα η απόσταση ανάμεσα στους δύο μεγιστάνες είναι λιγότερο από 6 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης