Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ΗΑΕ επενδύουν 10 δισ. δολάρια στο κρατικό ταμείο διαχείρισης πλούτου της Ινδονησίας

Τα ΗΑΕ επενδύουν 10 δισ. δολάρια στο κρατικό ταμείο διαχείρισης πλούτου της Ινδονησίας
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Επενδύουν 10 δισ. στο κρατικό ταμείο διαχείρισης πλούτου της Ινδονησίας

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν 10 δισ. δολάρια στο νέο κρατικό ταμείο διαχείρισης πλούτου της Ινδονησίας, για projects εντός της μεγαλύτερης οικονομίας της ΝΑ Ασίας, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ.
Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη δέσμευση ξένων επενδύσεων για την Αρχή Επενδύσεων της Ινδονησίας (ΙΝΑ) και είναι η πρώτη από τον Φεβρουάριο που ιδρύθηκε.
Οι αρχές προηγουμένως ανέφεραν πως η ΙΝΑ είχε επίσης δεχθεί δεσμεύσεις για επενδύσεις 10 δισ. δολαρίων, πριν από την έναρξη δραστηριοτήτων της, από εταιρείες και υπηρεσίες παγκοσμίως, όπως τη Διεθνή Εταιρεία Χρηματοοικονομικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ και την Ιαπωνική Τράπεζα για Διεθνή Συνεργασία, και κάποια ξένα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Σε αντίθεση με πολλά άλλα ξένα ταμεία διαχείρισης πλούτου, τα οποία διαχειρίζονται τα υπέρογκα έσοδα από το πετρέλαιο ή τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα, η ΙΝΑ επιδιώκει τα ξένα ταμεία ως συνιδρυτές να χρηματοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να τη βοηθήσουν να ανακάμψει από την πανδημία.
Οι επενδύσεις των ΗΑΕ θα χρησιμοποιηθούν για projects υποδομών, συμπεριλαμβανομένων δρόμων και λιμανιών, και επίσης στον τουρισμό, στη γεωργία και σε άλλους στρατηγικούς τομείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης