Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ροζ σκάνδαλο εμπλέκεται ο Boris Jonson - Τον κατηγορούν και για διαφθορά

Βρετανία: Σε ροζ σκάνδαλο εμπλέκεται ο Boris Jonson - Τον κατηγορούν και για διαφθορά
Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρέθηκαν και δημόσιες επιχορηγήσεις του Johnson στην πρώην ερωμένη του
Σχετικά Άρθρα

Ροζ σκάνδαλο σαρώνει την Ντάουνινγκ Στρίτ μετά τις αποκαλύψεις της 35χρονης Αμερικανίδας Jennifer Arcuri ότι διατηρούσε δεσμό με τον βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson επί 4 χρόνια.
Τις αποκαλύψεις δημοσίευσε η βρετανική στη Sunday Mirror με την Arcuri, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Βρετανία, να υποστηρίζει ότι από το 2012 έως και το 2016 είχε δεσμό με τον Boris Johnson, διάστημα κατά το οποίο ήταν παντρεμένος με την Marina Wyller με την οποία έχει 4 παιδιά.
Η Arcuri περιέγραψε στην εφημερίδα πώς «ερωτεύτηκε» τον Johnson το διάστημα που εκείνος ήταν ακόμα δήμαρχος του Λονδίνου, και ξεκίνησε μια παθιασμένη ερωτική σχέση μαζί του ενώ εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος.
Στις αφηγήσεις περιγράφει με λεπτομέρειες τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις στο διαμέρισμά της στην Σόρντιτς Χάι Στριτ, όπου είχε εγκαταστήσει μπάρα για pole dancing, λίγες ώρες προτού ο πολιτικός παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Είχε το παρατσούκλι «Μέγας Αλέξανδρος»

Όπως επισημαίνει η «πρώην ερωμένη» του Βρετανού πρωθυπουργού, το πρώτο διάστημα της σχέσης τους ήταν απολύτως ξετρελαμένος μαζί της και «δεν μπορούσε να κρατήσει τα χέρια του μακριά της». Εκείνο το διάστημα του μεγάλου έρωτα συναντιόντουσαν μια φορά την εβδομάδα, όμως εκτός από την σεξουαλική πλευρά της σχέση τους υπήρχε και πνευματική έλξη.
«Είχαμε σχέση για τέσσερα χρόνια. Τον αγαπούσα και είχα πολλούς λόγους για να αισθάνομαι έτσι. Όμως ο άνδρας που νόμιζα ότι ήξερα δεν υπάρχει πια», τονίζει σήμερα.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η Arcuri σπούδαζε οικονομικά όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον Johnson το 2011, και προτού εργαστεί ως εθελόντρια στην καμπάνια του για να επανεκλεγεί ως δήμαρχος του Λονδίνου. Αμέσως υπήρξε ανάμεσά τους μια «σπίθα» και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αντάλλαξαν τηλέφωνα και ξεκίνησαν να βγαίνουν μαζί σε εστιατόρια της βρετανικής πρωτεύουσας. Μετά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, θυμάται με νοσταλγία ότι ο Johnson δεν ήθελε να φύγει και να την αφήσει, όμως η ίδια τον ενθάρρυνε υπενθυμίζοντάς του ότι έπρεπε να εμφανιστεί στη σημαντική εκδήλωση και στην τηλεόραση. Λίγες ώρες αργότερα, ο τότε δήμαρχος του Λονδίνου στεκόταν δίπλα στην Βασιλική βρετανική οικογένειας.
Στη συνέντευξή της, η 35χρονη αποκαλύπτει ότι είχε δώσει στον εραστή της το παρατσούκλι «Alexander the Great» (Μέγας Αλέξανδρος) επειδή το πρώτο του όνομα ήταν Alex, και επειδή θαύμαζε τον Έλληνα στρατηλάτη. Με αυτό το κωδικό όνομα είχε περασμένο και στο κινητό της τον αριθμό του αγαπημένου της.

Ο Johnson κατηγορείται για παράνομες επιδοτήσεις στην Arcuri

Η ίδια υποστηρίζει επίσης ότι πολλές φορές, όταν ο Jojnson αισθανόταν «πεσμένος» ή πιεσμένος από τις υποχρεώσεις του, στρεφόταν σε εκείνη για παρηγοριά, ζητώντας της σέξι φωτογραφίες ή να συναντηθούν.
Σύμφωνα με την ίδια, ο ερωτικός δεσμός τελείωσε το 2016, ωστόσο η σχέση αυτή βρέθηκε στο μικροσκόπιο την περασμένη χρονιά, λόγω ισχυρισμών ότι η 35χρονη απολάμβανε προνομιακής μεταχείρισης ως προς την επιχειρηματική της δραστηριότητα, το διάστημα της οκταετίας κατά την οποία ο Johnson υπηρέτησε ως δήμαρχος. Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν δημόσιες επιχορηγήσεις που είχε λάβει εκείνο το διάστημα, αλλά και ταξίδια που φέρεται να έκανε με τον τότε δήμαρχο του Λονδίνου στην Ινδονησία και το Ισραήλ. Το πόρισμα της έρευνας από την αρμόδια αρχή ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας, αλλά ενδέχεται να παραβιάστηκαν κάποιες αρχές δεοντολογίας.
Η Arcuri επιμένει ότι η παρουσία της στα ταξίδια στο εξωτερικό δικαιολογείται απόλυτα από τον ρόλο της ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας. Ωστόσο χαρακτήρισε την στάση του Βρετανού πρωθυπουργού «δειλή», αφού δεν έκανε τίποτα για να την υπερασπιστεί όταν της έριχναν λάσπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης