Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία του George Floyd

ΗΠΑ: Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία του George Floyd
Άρχισε η δίκη σε βάρος του λευκού αστυνομικού, που κατηγορείται για τη δολοφονία του George Floyd

Άρχισε η δίκη σε βάρος του λευκού αστυνομικού, που κατηγορείται για τη δολοφονία του George Floyd, η οποία αποτελεί επίσης ένα "δημοψήφισμα" για τη δικαιοσύνη στην Αμερική, όπως σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Floyd, στον απόηχο των μαζικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων παγκοσμίως, που πυροδότησε ο θάνατος του 40χρονου Αφροαμερικανού.
"Σήμερα ξεκινά μια ιστορική δίκη, που θα αποτελέσει ένα δημοψήφισμα για τον δρόμο, τον οποίο έχει διανύσει η Αμερική στην αναζήτηση της ισότητας και της δικαιοσύνης για όλους", είπε ο Ben Cramp, λίγο πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Δικαιοσύνη

"Θέλουμε να μάθουμε πού βρίσκεται η δικαιοσύνη, ολόκληρος ο κόσμος μας κοιτάζει", συμπλήρωσε, προτού γονατίσει μαζί με τους συγγενείς του θύματος για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, τον χρόνο κατά τον οποίο ο Derek Chauvin παρέμεινε με το γόνατό του πάνω στον λαιμό του George Floyd, στις 25 Μαΐου του 2020, στη Μινεάπολη.
Ο Derek Chauvin, ηλικίας 45 ετών, με 19 χρόνια προϋπηρεσία στις τάξεις της αστυνομίας της Μινεάπολης, κατηγορείται για φόνο και ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ο δικηγόρος του αστυνομικού "θα προσπαθήσει να σπιλώσει" τη μνήμη του θύματος, όμως τα "γεγονότα είναι απλά.
Αυτό που σκότωσε τον George Floyd ήταν η υπερβολική άσκηση υπέρμετρης βίας", τόνισε ο Ben Cramp, κατηγορώντας τον πρώην αστυνομικό ότι "βασάνισε" τον Floyd.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης