Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 1,77% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, λόγω μέτρων τόνωσης και εμβολιασμών

ΗΠΑ: Στο 1,77% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, λόγω μέτρων τόνωσης και εμβολιασμών

Το εκτεταμένο πρόγραμμα των δημοσίων δαπανών που αναμένεται να  εξαγγελθεί και η πρόοδος στους εμβολιασμούς επιτείνουν το φόβο των επενδυτών για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων

Σχετικά Άρθρα

Ξεπέρασε το 1,77% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς η πρόοδος του προγράμματος των εμβολιασμών και οι αναμενόμενες ανακοινώσεις για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δαπανών με στόχο επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές αύξησαν τις προσδοκίες για ευρεία οικονομική ανάκαμψη και άνοδο του πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κατέκτησε το επίπεδο του 1,76% ενώ έφτασε στο 1,7% νωρίτερα στη συνεδρία, κατακτώντας υψηλό 14 μηνών από τον Ιανουάριο 2020
Η απόδοση του 30ετούς ομολογιακού ομολόγου κινήθηκε ανοδικά στο 2,456%.

 Δημόσιες δαπάνες – πληθωρισμός

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Buden, σε ομιλία του την Τετάρτη (1 Απριλίου 2021) στο Pittsburgh, θα αναλύσει λεπτομερώς το εξαγγελθέν τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων δαπανών με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων και την ενίσχυση των υποδομών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg.
Η αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα είναι επίσης μέρος του σχεδίου για την άντληση εσόδων, μέσω της αυξησης των φορολογικών συντελεστών, προκειμένου να γεμίσει τα δημόσια ταμεία το οποίο έχει προκαλέσει ήδη διαφωνίες τόσο εκ μέρους των οικονομολόγων όσο και στο Κογκρέσο.
Οι ΗΠΑ  χορήγησαν 10 εκατ. δόσεις το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Bloomberg Vaccine Tracker, και σκοπεύουν να εμβολιαστεί το 90% των ενηλίκων εντός του Απριλίου.
Οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στον κίνδυνο εκδήλωσης πληθωριστικών πιέσεων, καθώς οι κυβερνήσεις αυξάνουν τις δημοσιονομικές δαπάνες προκειμένου να επιταχύνουν την ανακαμωη των οικονομιών που έχουν πληγεί από τα δημοσιονομικά μέτρα.
Τρίτο τρίμηνο αυξησης της απόδοσης του 10ετούς
Benchmark U.S. Treasury yield about to lock third straight quarter of increases
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης